Ramazan Ayının Zam Şampiyonu Karpuz Yüz Güldürdü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) araştırmasında, Ramazan ayının zam şampiyonu karpuz üreticinin ve satıcısının yüzünü güldürdü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) araştırmasında, Ramazan ayının zam şampiyonu karpuz üreticinin ve satıcısının yüzünü güldürdü. Geçen yıl tarlada 10 kuruşa kadar düşen karpuz şu anda 30- 35 kuruştan, tezgahlarda ise 50 kuruş ile 1 TL arasında satılıyor.

TZOB araştırmasında, Ramazan’ın zam şampiyonu karpuz oldu. Karpuz fiyatları markette yüzde 19,08 artarken, üretici fiyatlarında ise yüzde 41,38’lük artış yaşandı. Karpuzdan sonra fiyatı en çok artan ürünler yüzde 13,63 oranıyla kuru soğan, yüzde 10,82 ile çilek, yüzde 8,59 ile kuru kayısı oldu. Market fiyatlarında, en fazla düşüş yüzde 25,54 oran ile domateste görüldü. Domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 19,05 ile sivri biber, yüzde 18,72 ile marul, yüzde 14,88 ile pirincin izlediği belirtildi.

Karpuz fiyatından memnun olan satıcılar, fiyatın bu yıl daha aşağıya düşmesini beklemediklerini belirtiyor. Aydın’ın Sultanhisar ilçesi Atça beldesinde karpuz satan Ali İpek, “Bu yıl fiyatlar iyi. Üretici de satıcı da memnun. Karpuz fiyatları bu rakamların altına inmez.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri