Ramazan ayında örnek komşuluk

Erenköy Mahallesi sakinleri Acıgöl Sokakta düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldi

Erenköy Mahallesi sakinleri Acıgöl Sokak’ta düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Acıgöl Sokakta oturan kadınların imece usulü ile hazırladıkları iftar yemeğine 150 kişi katıldı. İlk defa böyle bir iftar düzenlediklerini söyleyen mahalleli açık hava iftarlarını Ramazan ayı boyunca devam ettirmek istiyor. İftar yemeğinin organize edilmesine öncülük eden Sevim Öven, mübarek bir ayda böyle bir çalışmayı gerçekleştirmenin mutluluk verdiğini söyledi.

Acıgöl Sokak olarak hep beraber iftar yapma fikrini ilk önce eşine ve oğluna açtığını söyleyen Sevim Öven, “Eşimle beraber komşumuz Fazlı ve Dilek Torun ile fikrimizi paylaştık. Onlar da iftar organizasyonu için destek oludular. Dilek Hanımla beraber bütün kapıları tek tek çaldık. Herkese düzenlemek istediğimiz programı anlattık. Biz sadece fikri ortaya koyduk. Bütün sokak da böyle bir çalışmaya hazırmış. Hep beraber güzel bir çalışma yaptık” dedi.

Bütün Sokak bir araya gelerek hazırlıkları tamamladıklarını aktaran Sevim Öven, “İftar yemeğini imece usulü ile hazırladık. Çok güzel bir yardımlaşma ve dayanışma içinde gerçekleştirdik. Herkes elinden geldiğince yardımcı oldu. Bu şekilde bütün sokak birbirini iftar yemeğine davet etmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Birbirini tanımayan komşuların tanıştığını ifade eden Sevim Öven, “Birlik ve beraberliğin artması için Ramazan ayı gibi vakitler çok önemli. Biz de bu zaman dilimini değerlendirelim istedik. Bu iftar programıyla bütün sokak tanışmış oldu. Bu iftar programlarını mümkün olursa devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Komşuluk ilişkilerinin günümüzde önemini yitirdiğini aktaran Dilek Torun ise, “Bir apartmanda oturan insanlar birbirini tanımıyor. Biz bu durumu değiştirmek için sokağımızda böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bu iftar yemeği Konya ve Türkiye için örnek teşkil etmeli. Bu tür organizasyonlar yaygınlaştırılmalı” dedi.

İftar programını düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erenköy Mahallesi Muhtarı Aytekin Kozanay ise örnek bir komşuluk ilişkisi sergilediklerini bildirdi

 

MEHMET ALİ ÖZYER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri