Ramazan Akyürek’in Avukatı: Star Gazetesindeki İddialar Gerçek Dışı

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek’in avukatı Adnan Şeker, Star gazetesinde yayınlanan ‘Kumpas Genelgesi’ 'Akyürek’ten Paralel Talimatlar' başlıklı haberde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.Avukat...

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek’in avukatı Adnan Şeker, Star gazetesinde yayınlanan ‘Kumpas Genelgesi’ 'Akyürek’ten Paralel Talimatlar' başlıklı haberde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Avukat Adnan Şeker yaptığı açıklamada, haberi yapan gazetecilerin ellerine aldıkları ve haber diye müvekkilini karalama malzemesi yaptıkları bu genelgeyi okumadıkları gibi genelgelerin nasıl hazırlandığını, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın görev ve yetkileri ile mevzuatı bilmediklerinin açık olduğunu kaydetti.

Mevzuatta Genelge / Tamimlerin, 19.12.2005 tarih ve 9986 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na göre “ Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik “ hükümleri çerçevesinde hazırlandığını kaydeden avukat Şeker, “Bu Yönetmelik hükümlerine göre; Bakanlıklar ve Bağlı kuruluşlar tarafından hazırlanan genel düzenleyici işlemlerin ilgili Bakanlık ve Kamu Kurumu Hukuk Müşavirliği, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Başbakanlık Hukuk Müşavirliğinin görüşü alındıktan sonra, üst mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydı ile hazırlanır ve İlgili Bakanın Onayı İle yürürlüğe girer. Kumpas Belgesi olarak sunulan bu belgede bu mevzuat çerçevesinde hazırlanmıştır.” dedi.

Avukat Şeker’in açıklaması şöyle: “Bilindiği Üzere Müvekkilim 2006 – 2009 yılları arasında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yapmıştır. Müvekkil gerek 2557 sayılı Polis Vazife Salahiyet Kanunu, Gerek İstihbarat Daire Başkanlığı Merkez ve Taşra Birimleri Yönetmeliği çerçevesinde İstihbarat Daire Başkanlığı’nın kanunlar ve mevzuat çerçevesinde işleyişinden mesuldür. Bu çerçevede mevzuatta yer alan İstihbarat Daire Başkanlığı’nın görevlerini tanımlayan hükümlerin uygulanması göstermek, işleyişteki farklılık ve usulsüzlükleri gidermek amacıyla, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nın görüşü alınmak suretiyle Dönemin İçişleri Bakanı 'olur’u ile yayınlanmış, 81 ilin Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na ve Merkez Teşkilatlara dağıtılmış ve halen yürürlüktedir. Usulüne uygun olarak hazırlanmış Başbakan, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı'nın uygun görüşü ve olur’u ile yayınlanan bu genelgenin müvekkilin hukuk dışı işi gibi kamuoyuna sunulması en basit ifade ile haysiyet yoksunluğudur.

Müvekkilim Sayın Ramazan Akyürek’in haberde belirtildiği şekilde yasadışı bir tutum ve eylem içerisinde olmadığı gibi görev yaptığı süre boyunca hiçbir yasadışı faaliyeti olmamıştır. Görev yaptığı 37 yıllık süre boyunca kanunun ve mevzuatın kendisine yüklediği görev ve yetkilerin dışına çıkmamıştır. Yayınlanan bu asılsız haber ve iddialarla ilgili olarak yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri