Ramadaencore Türkiye Pazarına Giriyor, İlk Oteli İzmir'de Açacak

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak projelere imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliğiyle Türkiye’de 30 yeni otel açacak.

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak projelere imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliğiyle Türkiye’de 30 yeni otel açacak. Dört yıldızlı RamadaEncore markası için yapılan anlaşma kapsamında ilk otel, İzmir'in Balçova ilçesinde hayata geçiyor. İşletecekleri otel sayısını 10 yıl içinde 33, yatak kapasitesini ise 5 bine çıkarmayı hedefleyen Ever Turizm, 30 yeni RamadaEncore için 320 milyon Euro’luk yatırım yapmayı planlıyor.

Otelcilik sektörüne 2006 yılında Ankara’daki Mega Residence Hotel'le adım atan şirket, Türkiye pazarına kazandırdığı RamadaEncore markasıyla sektörde büyüme kararı aldı. Yatırım ve işletmecilik alanında dünyanın en büyük otel zincirleriyle işbirliklerine imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group ile 10 yılda 30 RamadaEncore açmak için anlaşma imzaladı. Wyndham Hotel Group ile ilk olarak 2012 yılında İzmir’de Ege Park Balçova’nın içindeki 22 katlı binayı otele dönüştürmek için biraraya geldiklerinden belirten Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, “O günkü birlikteliğimiz, bugünkü işbirliğinin temellerini oluşturdu. RamadaEncore İzmir ile ilk adımını attığımız anlaşma kapsamında, 2023’e kadar 30 otel açacağız.” dedi.

TADİLATI İÇİN 25 MİLYON LİRA HARCANDI

107 milyon Euro’luk bir yatırımın parçası olan RamadaEncore İzmir’in tadilatı için 25 milyon TL harcadıklarını aktaran Ersü, “40 yıllığına kiraladığımız ve İzmir’in en yüksek yapılarından olan otelimiz, 400 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca çevre dostu binalara verilen Leed sertifikasını almaya hak kazandı. Açacağımız diğer tüm RamadaEncore’lar da bu sertifikaya sahip olacak.” şeklinde konuştu. Yeni otellere uygun lokasyonlarda arsa, kaba inşaatı bitmiş bina ve otel için tasarlanmış yapıları kiralamak için araştırma yaptıkları da aktaran Ersü, RamadaEncore için turizm, sanayi ve ticaretin faal olduğu şehirlere yönelmeyi planladıklarını belirtti.

İKİ YILDA DÖRT YENİ OTEL

Yönetim Kurulu Başkanı Ersü, yıl sonuna kadar İstanbul Avrupa yakasında bir otel projesi için imza atacaklarını da belirterek, “Bu otel, 2014’te hayata geçecek. Devamında ise İzmit, Samsun ve Çanakkale’de, üç ayrı konseptte oteli 2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

'ANADOLU’YA YÖNELECEĞİZ'

2016-2023 hedefleri arasında Anadolu’daki potansiyel şehirlerin de olduğunu kaydeden Selen Ersü, yeni otel projeleri için Anadolu’ya yöneleceklerini, bu çerçevede Şanlıurfa, Gaziantep, Çorum, Tekirdağ, Kayseri, Hatay, Eskişehir, İzmir Aliağa, Sinop, Konya, Ordu, Van ve Malatya’ya otel açmayı hedeflediklerini aktardı.

'TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÜÇ BÜYÜK PAZARDAN BİRİ'

Wyndham Hotel Group CEO’su Eric Danziger ise 67 ülkede 7 bin 410 otel ve 635 bin 100 odayla hizmet verdiklerini belirterek, “Türkiye’deki ilk RamadaEncore’u açtığımız için büyük heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu kavramı ülke geneline yaymak için sabırsızlanıyoruz. Seyahat eden çalışanlar için sade, rahat ve konforlu hizmet veren RamadaEncore’un, Avrupa ve Asya’da popüler olacağından eminiz.” diye konuştu. Wyndham Hotel Group adına Türkiye’yi dünyadaki üç büyük pazardan biri olarak gördüklerini ve RamadaEncore İzmir'le her geçen gün daha da büyüyerek portföylerini genişlettikleri dile getiren Danziger, “Türkiye’de Wyndham Hotels and Resorts isimli üç lüks otelimizin yanısıra bir orta segment TRYP Wyndham, İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, İzmit, Kahramanmaraş ve Malatya’da da 17 tane Ramada otelimiz yer alıyor.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri