Rakiplerinden Yüzde 50 Daha Büyük Tek Hatlık Kruvasan Tesisi Kurdu

Elvan Grup, kruvasan üretmek üzere Eskişehir'de tek hat üzerine kurulu büyük bir tesis inşa etti. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, dünyadaki standart yatırımlardan yüze 50 daha büyük olan tesisle sektöre yeni açılım getirmeyi...

Elvan Grup, kruvasan üretmek üzere Eskişehir'de tek hat üzerine kurulu büyük bir tesis inşa etti. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, dünyadaki standart yatırımlardan yüze 50 daha büyük olan tesisle sektöre yeni açılım getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu sene 60 milyon Euro’luk yatırım yapmayı planlayan Elvan, 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor.

Elvan Gıda'nın Eskişehir yatırımı Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Hidayet Kadiroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Tek hat üzerinden dünyanın en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’de kurmayı başardık. Dünyadaki standart yatırımlardan yüze 50 daha büyük olan tesisle, sektöre yeni açılımlar getirmeyi hedefliyoruz. Markamızla, kalitemizle ve kapasitemizle anılmak istiyoruz. Bu noktada da sadece Türkiye’de değil çevre ve bölge ülkelerde kruvasan kültürü daha geniş ve tanınan bölgelerde etkin rol almak istiyoruz." diye konuştu. Kruvasan yatırımı ile özellikle Türkiye’de pazar payını büyütmeyi amaçladıklarını belirten Hidayet Kadiroğlu, şunları aktardı:

"Bu kategoride Türkiye’nin pazar büyüklüğü yaklaşık 25 milyon TL civarında, büyüme hızı yüzde 1 dahi değil. Oysa bu kategorinin içinde bulunan şekerli mamuller kategorisi yıllık yüzde 15 büyüme kat etmekte. Elvan Grubu’nun yıllık ortalama büyümesi ise yüzde 25. Dolayısıyla biz bu kruvasan kapasitesiyle, bu büyüme oranıyla, geçmiş tecrübemizle hem Türkiye’de hem çevre ülkelerde Türkiye’nin en kaliteli kruvasanı yapabildiğini, en büyük tesiste üretim yapabildiğini ve bunu satabildiğini göstermek istiyoruz. İlk 3 aylık göstergeler, üretime başladığımız tarihten bu yana bizi doğrulamakta. Hatta yeni yatırımların fizibilite çalışmaları yapılmakta."

Eskişehir'deki tesisin Genel Müdürü Nevzat Çelik de "Bu tesis şu an dünyanın en büyük kruvasan tesisi. Bu tesis, bir makine fabrikasına sipariş verilip gelip de monte edilen bir tesis değildir. Bu tamamen kendi mühendislerimiz tarafından projelendirilmiş, kendi makine fabrikamız tarafından bir kısmı üretilen, mühendislerimiz tarafından dizayn edilen ve bir kısmını dünyanın önde gelen fabrikalarıyla ortaklaşa yürüttüğümüz projeyle ortaklaşa bir çalışmanın ürünü olarak kurduk." bilgisini verdi.

Elvan Grubu Pazarlama Müdürü Tarık Muhaffel de toplantıda piyasa hakkında bilgiler verdi. Muahffel, Türkiye ve dünya üzerinde tüketilen kruvasan rakamlarını paylaştı.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.

Türkiye’de 3 ilde (İstanbul, Eskişehir, Manisa) ve dünyada da 3 ülkede (Türkiye, Azerbaycan, Mısır) üretim yapan Elvan Grubu, yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık cirosu 200 milyon dolara yaklaşan Elvan, 130 ülkeye ihracat yapıyor ve cirosunun yüzde 90’ını ihracattan sağlıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri