Rakipler kazanıyor

Atiker Konyaspor’un kümede kalma mücadelesi verdiği bu haftalarda yeşil-beyazlı ekibin rakipleri haftayı galibiyetlerle kapattı. Yeşil-beyazlı ekibin en yakın rakibi Antalyaspor ile arasında 3 puanlık bir fark bulunuyor

Atiker Konyaspor’un Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı haftada yeşil-beyazlı ekibin rakipleri olan Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Akhisar kazanarak puan farkını açtı.

Atiker Konyaspor sezonun  22. Haftasını 21 puanla 15. Sırada tamamladı.  Alanyaspor ve Osmanlıspor’un kaybetmesi ile 15. Sıraya yükselen yeşil-beyazlı ekibin diğer rakipleri ise kazanarak alt sıralarla puan farkını açtı.

EN YAKIN RAKİBİ ANTALYASPOR

Atiker Konyaspor’un 23. Haftada en yakın rakibi 24 puanlı Antalyaspor. Antalyaspor geride kalan haftada evinde Kayserispor’u 2-1 yenerek puanını 24 yaptı ve haftayı 14. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekibin bir başka rakibi Gençlerbirliği ise Göztepe’yi evinde 3-0 yenerek puanını 25 yaptı. Atiker Konyaspor’un Cuma günü konuk olacağı Akhisarspor ise deplasmanda Karabükspor’u 3-0  yenerek puanını 27 yaparak küme düşme hattı ile olan puan farkını 6’ya çıkardı.

AVANTAJ HAFTASI OLABİLİR

Atiker Konyaspor Cuma günü Akhisarspor deplasmanına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip maçı kazanması halinde kümede kalma adına büyük bir avantaj yakalamış olacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazandıktan sonra ise kulağı rakiplerinin oynayacağı maçlarda olacak.  Antalyaspor deplasmanda Osmanlıspor’a konuk olacak. Bu maç Konyaspor için de büyük önem taşıyor. Diğer taraftan Alanyaspor evinde Trabzonspor ile  Gençlerbirliği ise deplasmanda Başakşehir’e konuk olacak. Atiker Konyaspor’un Akhisarspor ile oynayacağı maçtan alacağı galibiyet kadar bu maçlardan gelecek iyi haberler de Yeşil-beyazlı camia için büyük önem taşıyor.

BU SEZON BİR İLKİ BAŞARDI

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de ilk kez yenilmezlik serisi yakaladı.

Konyaspor son 3 maçta Başakşehir, Alanyaspor ve Beşiktaş maçlarında mağlup olmazken, bu sezon ilk kez yenilmezlik serisi yakaladı. Yeşil-beyazlı ekip, bu sezon daha önce üst üste 3 maç yenilmezlik serisi yakalayamamıştı. Atiker Konyaspor, cuma günü deplasmanda oynayacağı Akhisarspor maçıyla bu seriyi 4 maça çıkarmak amacında.

ARTIK RAKİPLERİYLE OYNAYACAK

Sezonun ikinci yarısına Trabzonspor Başakşehir ve Beşiktaş gibi  zorlu rakiplerle oynayarak başlayan Atiker Konyaspor bu zor süreçten 6 puanla çıkmayı başardı. Zor fikstürü geride bırakan yeşil-beyazlı ekip bu süreçte Alanyaspor’u yenerken Gençlerbirliği deplasmanından eli boş döndü. Atiker Konyaspor  kalan 12 maçta sadece Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanlarına çıkacak. Bu iki maç dışındaki tüm rakipler Atiker Konyaspor’un kümede kalma adına yarıştığı ekipler olacak. Atiker Konyaspor, önümüzdeki iki haftada oynayacağı Akhisarspor ve Yeni Malatyaspor maçlarından 6 puan çıkartarak alt sıralarla bağını koparmak istiyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri