Rahvan’a Konya imzası

Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü adına mücadele eden Hüsam ve Can Pırlanta isimli atlar İzmirde yapılan Rahvan At yarışlarında kategorilerinde birinci oldu
İzmir-Ödemiş Çaylı Geleneksel 24. Rahvan At Yarışları geçtiğimiz hafta sonu Çaylı beldesinin Dutdibi mevkiinde yapıldı. Yaklaşık 200 atın mücadele ettiği Rahvan at yarışında Konya adına mücadele eden Hüsam ve Canpırlanta isimli atlar kategorilerinde tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldular
Ata sporu atçılığı yaşatmak amacıyla İzmir- Ödemiş Çaylı’da geleneksel olarak organize edilen rahvan at yarışlarının 24.geçtiğimiz Pazar günü Çaylı beldesi Dutdibi mevkiinde yaklaşık 200 atın katılmasıyla gerçekleştirildi. Rahvan at yarışları5, tozkoparan, deste, Ayak, Orta Küçük, Orta Büyük, Başaltı ve Baş kategorileriyle İthal atlarda A ve B grubunda yapıldı.
Bu yarışlarda Konya Rahvan At Kulübü adına mücadele eden Mustafa Küçükmeral’a ait Hüsam isimli at jokeyi Şenol Demir ile birlikte tüm rakiplerini geride bırakarak Büyük orta grubunda 1. oldu.  Muammer Pırlanta’ya ait Canpırlanta isimli at ise İthal “B” grubunda rakiplerine nal toplatarak 1. oldu. Bu atın sahibi Muammer Pırlanta aynı zamanda Canpırlanta isimli atın jokeyliğini de yaptı.
Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü Başkanı Mustafa Küçükmeral, İzmir-Ödemiş Çaylı Geleneksel 24. Rahvan At Yarışları sonrası yaptığı açıklamasında şunları söyledi “ Her yıl geleneksel olarak organize edilen Ödemiş Çaylı Rahvan at yarışlarına bu yıl ilgi geçen yıllara göre daha fazla oldu. Yarışlar on ayrı grupta gerçekleştirilirken, yarışlar kıyasıya çekişmeli geçti.
 Bana ait olan Hüsam isimli at Büyük Orta grubunda, Muammer Pırlanta’ya ait Can Pırlanta isimli at, rakipleri geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüslediler. Bu Konya adına büyük bir başarıdır. Şunu söylemek istiyorum ki Rahvan At Kulübü olarak bu yıl katıldığımız tüm yarışlarda Konyamız’ı en iyi şekilde temsil ettik ve aldığımız birincilikler ise bunun göstergesidir” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri