Rahvan yarışlarına Konya damgası

Kocaeli- Gölcük’te yapılan 5. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında 4 at ile mücadele eden, Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü 3 birincilik, 1 ikincilik elde etti.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin işbirliği ile bu yıl 5. ncisi düzenlenen Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz Pazar günü Kocaeli-Gölcük koşu pistinde yapılırken, Konya ekibi şampiyonaya 4 at ile katılırken, 3 birincilik ve 1 ikincilik elde ederek şampiyonaya damgasını vurdu.

Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü taylar, Üçlü taylar, İthal grubu atlar, olmak üzere 8 ayrı kategoride yapılan yarışlarda ülke genelinde yaklaşık olarak 150 at mücadele etti.

Konya adına Türkiye şampiyonasında mücadele eden Mustafa Küçükmeral’a ait olan Gold isimli at Deste grubunda, Çokomel isimli at, Küçük Orta grubunda, Ali Peksemerci’ye ait Kadir isimli at tüm rakiplerini geride bırakarak binci oldu. Muammer Pırlanta’ya ait olan Can pırlanta isimli at ise İthal atlar grubunda ikinci oldu.

Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü Başkanı Mustafa Küçükmeral, Türkiye şampiyonası hakkında yaptığı değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi.. “ Konya Bölgesi olarak Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında 4 at ile mücadele ettik. Atlarımız 3 grupta birincilik ve bir grupta ta ikincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attılar. İddialı gittiğimiz Türkiye Şampiyonasında tüm atlarımızın ilk üç’e girmesi bizleri mutlu etmiştir. 8 ayrı kategoride yapılan yarışlarda Konya 3 birincilik alarak şampiyonaya damgasını vurmuştur. Diğer 5 kategoride ise paylaşım tek tek illerin olmuştur. Şunu söylemek istiyorum ki bu yıl yapılan tüm yarışlara katılan atlarımız ilk üç’e girerek büyük bir başarıya imza atmışlardır. “ dedi.

Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında dereceye giren atlara kategorileri göre çeşitli ödüller dağıtıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri