Rahvan Atları Konya’da koştu

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan As Başkanlığı 2015 yılı faaliyet programında yer alan Konya Rahvan At yarışları.95 rahvan atının katılımıyla Konya rahvan atlı spor tesislerinde yapıldı.

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü ev sahipliğini üstlendiği Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan As Başkanlığının 2015 yılı faaliyet programında yer alan Federasyon Kupası Konya Rahvan At yarışları 95 rahvan atın katılımıyla Meram Pamukçu mevkii’nde bulunan Konya Rahvan Atlı Spor tesislerinde gerçekleştirildi. 8 ayrı kategoride ve 25 bin TL’lik ödüllü yarışlarda Rahvan Atları hem kupa, hem de Türk bayrağı almak için mücadele etti.

Federasyon Kupası Konya Rahvan At Yarışları salgı duruşu, İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyon Rahvan As Başkanı Mustafa Küçükmeral,” Ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz Rahvan at yarışlarında bundan sonra disiplini ön planda tutuyoruz. Yarışların huzurunu bozan at ve at sahiplerine yarışlardan men cezaları veriyoruz. Federasyon olarak belli kurullar koyduk ve bu kurallara herkesimin uymasını istiyoruz” dedi. Protokol konuşmalarının ardından yarışlara geçildi. 95 rahvan atın 8 ayrı kategoride mücadele ettiği Federasyon kupası Konya Rahvan At yarışlarında kategorilerinde birinci olan at ve at sahiplerinin isimleri şöyle; 3 Taylarda; Mahmut Kenanoğlu ’nun atı ( Cevher), 4 Taylarda; Sahap Gürsoy’un atı (Bozkurt) Küçük Orta’da; Cengiz Cenk’in atı ( Paşa), Büyük Orta’da Sahap Gürsoy’un atı( Baş-kan ), Başaltında Mustafa Küçükmeral’in atı (Grand), İthal (B) grubunda Ali Baronok’un atı (Metro) İthal (A) grubunda Mustafa Kahraman’ın atı (Çobanyıldızı) Baş yarışlarında ise Mustafa Küçükmeral’ın atı(Sahra)

Yarışlarda ilk üç’e giren at ve at sahiplerine Federasyon tarafından para ödülü, kupa ve Türk bayrağı protokol üyeleri tarafından verildi. Konya Rahvan Atları Kulübü Başkanı Ali Peksemerci “ Federasyon Kupası Konya Rahvan At Yarışlarına katılımın çok olması ve seviyeli bir yarışların gerçekleştirilmesi hem bizleri hem de federasyon yetkililerini mutlu etmiştir. Konya olarak daha büyük organizelere ev sahipliği yapmaktan da gurur duyacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri