Rahvan At Yarışları’nda Konya başarılı

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin işbirliği ile bu yıl 5. ncisi düzenlenen Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz Pazar günü Kocaeli-Gölcük 17 Ağustos Rahvan At Yarışları koşu pistinde y

Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü taylar, Üçlü taylar, İthal Büyük atlar, İthal Küçük atlar olmak üzere 9 ayrı kategoride yapılan yarışlarda yaklaşık mücadele eden Konya ekibinden Muammer Pırlanta’ya ait Can Pırlanta isimli at; İthal Küçükler grubunda Türkiye birinciliğini elde etti.

Mustafa Küçükmeral’a ait olan Kısmet isimli at Deste boy grubunda, Cokomel isimli at ise Küçük orta boy grubunda Türkiye ikinciliğini elde etti. Ali Peksemerci’ye ait olan Samyeli isimli at ise Büyük Orta grubunda Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü Başkanı Mustafa Küçükmeral, Türkiye şampiyonası sonrası yaptığı açıklamasında şunları söyledi. “  Konya Bölgesi olarak Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında 4 at ile mücadele ettik. Bir atımız birincilik, iki atımız ikincilik ve bir atımızda üçüncülük elde etti. İddialı gittiğimiz Türkiye Şampiyonasında tüm atlarımızın ilk üç’e girmesi bizleri mutlu etmiştir. Şunu söylemek istiyorum ki bu yıl yapılan tüm yarışlara katılan atlarımız ilk üç’e girerek büyük bir başarıya imza atmışlardır. “ dedi. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasında dereceye giren atlara kategorileri göre çeşitli ödüller dağıtıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri