Rahvan At Yarışları nefes kesti

Tarım İl Müdürlüğü ile Konya Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik ve Yarıştırıcılık Kulübü tarafından ortaklaşa organize edilen 17. Geleneksel Konya Rahvan At Yarışları dün Aksaray yolu üzeri TÜYAP Fuar Kültür Merkezi yanında bulunan Konya Hipodromunda
İlimizde her yıl geleneksel olarak organize edilen Konya Rahvan At Yarışlarının 17.’si dün Aksaray yolu üzerinde bulunan Konya Hipodrom’un gerçekleştirildi. Yarışlara ilimizin yanı sıra Antalya, Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir, Bursa, Ankara, Kocaeli, Samsun, Afyon, Kütahya ve Denizli illerinden çok sayıda Rahvan atı ve binicisi katıldı.

Yarışlar 3’lü Taylar, 4’lü ayak taylar, Küçük Orta, Büyük orta, Başaltı mesafe, İthal Rahvanlar B grubu, İthal Rahvanlar A grubu ve Baş mesafe kategorilerinde olmak üzere sekiz ayrı koşu yapıldı. 1200 metre 3 Taylar, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu için koşarken, ı Doğan Ateş’in Sıla isimli atı birinci oldu. Kupayı Başkan Mehmet Baykan verdi. 1300 metre 4’li ayak Taylar, Gençlik ve Spor İl müdürlüğü kupası için koşarken, Mustafa Küçükmeral’in Gold isimli atı birinci olurken, Kupayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız verdi.

1500 metre Küçük Orta Atlar, Meram Belediyesi Kupası için 12 at mücadele ederken, Özgün Akkoyun’un Neşter isimli atı birinci oldu. 1600 metre Büyük Orta Atlar, Karatay Kaymakamlığı Kupası için 9 at mücadele ederken, Şahap Gürsoy’a ait Efe isimli at birinci oldu. 1800 metre Baş mesafedeki Atlar, Konya Büyükşehir belediye Başkanlığı kupası için yarıştı. Yalçın Gürsoy’a ait Alp isimli at birinci olarak kupanın sahibi oldu. 1600 metre İthal Rahvanlar B grubunda mücadele eden atlar Rahvan Atları Kulübü Kupasını almak için 6 at mücadele etti. Mustafa Gürcü’ye ait Efe isimli at birinci oldu. 1800 metre İthal Rahvanlar “A” grubunda ise atlar Tarım İl Müdürlüğü Kupasına ulaşmak için kıyasıya mücadele etti Orhan Erbağ’a ait F–16 isimli at birinci oldu.

Günün son yarışında ise 2000 metre Baş mesafe’de 6 at Konya Valiliği Kupası için yarıştı. Yarış sonunca Mevlüt Karakaya’ya ait Bulut isimli at tüm rakipleri geride bırakarak Valilik kupasını aldı. Kupayı Konya Valiliği adına Konya Rahvan Atları İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Küçükmeral, at sahibi Mevlüt Karakaya’ya verdi. 17. Geleneksel Konya Rahvan At Yarışları 8 ayrı kategoride yapılırken, yarışlarda dereceye giren at ve sahiplerine 21.800 Tl. dağıtıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri