Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı

Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Lideri Rahman Nizami idam edilmesi protesto edildi.

Konya STK’larının organizesi ile Cuma namazı sonrası Şerafettin Camii’nde Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş’in kıldırdığı cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı.

Namaz sonrası Rahman Nizami ve zulüm altındaki ülkeler için dua edildi. Cenaze namazı sonrası grup adına Ersoy Kağnıcıoğlu Rahman Nizami’nin idamını lanetlediklerini belirterek Nizami’nin vasiyetini okudu.

Okunan vasiyettin bir bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor: “Her zaman batılın, zulmün ve haksızlığın karşısında ilmi mücadeleye devam edeceksiniz. Bir mümin asla Allah'tan ümidini kesmez. Hayatınızın sonuna kadar Allah yolunda bir gaye ile görevinizi sürdüreceksiniz. Batılın tüm tuzaklarına ilim yoluyla cevap vereceksiniz. Kadınlarımızın yetiştirilmesine ve ahlâk yoluna önem vereceksiniz. Cemaat­i İslami'de asla bir lider problemi yaşanmayacaktır. Durum ne kadar kötü olursa, o kadar iyi ve kaliteli liderler yetişecektir. Ben yaşlandım. Rabbim her an canımı alabilir. Ben şehit olarak Allah'ın huzuruna gitmek istiyorum. Benim şahadetim ile beraber değişim başlayacaktır. Halkım ve dünya Müslümanlarından dua istiyorum. Eğer dünyada bir daha görüşemezsek, cennette görüşeceğimizi ümit ediyorum inşallah.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri