Rabia'yı kim öldürdü?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Nisan 2018 yılında evinin önünde yaralı halde bulunan Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünün üzerindeki sır perdesi hâlen aralanamadı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Anayasanın 98'inci ve Meclis İçtüzüğünün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. 

RABİA NAZ'IN ÖLÜM RAPORU "ARAÇ ÇARPMASI" DİYOR

Önergede, Vatan'ın ölümüyle ilgili 6 ay sonra hazırlanan Adli Tıp Raporu ve ailenin ölüm sebebiyle ilgili Hacettepe Üniversitesi'nden aldığı "araç çarpması" raporuna dikkat çekildi. 

BELEDİYE BAŞKANININ AKRABASI OLDUĞU DOĞRU MUDUR?

Karaduman, Adalet Bakanı Gül'e "Söz konusu olayda gerçekleştiği iddia edilen trafik kazasının failinin bir belediye başkanının akrabası olduğu için olayın örtbas edilmek istendiği iddiası doğru mudur? Söz konusu fail ile ilgili olarak savcılık herhangi bir soruşturma yürütmüş müdür?" diye sordu.

Soru önergesinin tamamında şu ifadelere yer verildi; 

"12.04.2018 tarihinde Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, aynı gün kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Vefat eden çocuğa bir aracın çarptığına, faillerin kazadan sonra hastaneye  götürmek yerine evinin önüne bırakıp kaçtıklarına ilişkin haberler yansımıştır. 
Rabia Naz Vatan'ın yüksekten düştüğü öne sürülmüş, ancak Vatan'ın ölümüyle ilgili 6 ay sonra hazırlanan Adli Tıp Raporunda, ölümün bedensel tramva sonucu gerçekleştiğine, Hacettepe Üniversitesi'nden ailenin aldığı rapora göre de ölüm sebebinin "araba çarpması" olduğu kanaatinin bildirildiğine dair haberler de basına yansımıştır. 
Bu bağlamda; 
1. Söz konusu olayda gerçekleştiği iddia edilen trafik kazasının failinin bir belediye başkanının akrabası olduğu için olayın örtbas edilmek istendiği iddiası doğru mudur? Söz konusu fail ile ilgili olarak savcılık herhangi bir soruşturma yürütmüş müdür? 
2. Olaya ilişkin tutulan kriminal raporuyla adli tıp raporlarının uyumsuz olmasının sebebi nedir? 
3. Çocuğu yaralı durumdayken hastaneye götüren ambülansa ait kamera kayıtlarının silindiği iddiası doğru mudur? 
4. Baba Şaban Vatan'ın çocuğunun ölümünün trafik kazası olduğuyla ilgili iddialarının gereği savcılık tarafından dikkate alınmakta mıdır?"
Milli Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri