Rabia’da Kaybolan Çocuklarını Arıyorlar: Çıldıracağız, Öldüyse Cesedini Verin

Mısır’da geçtiğimiz yıl yapılan darbe sürecinde Rabia Meydanı’na yapılan kanlı müdahale sırasında kaybolan gençlerin aileleri çocuklarını arıyor. Görgü tanıkları, gençlerin polis ve asker tarafından götürüldüğünü söylese...

Mısır’da geçtiğimiz yıl yapılan darbe sürecinde Rabia Meydanı’na yapılan kanlı müdahale sırasında kaybolan gençlerin aileleri çocuklarını arıyor. Görgü tanıkları, gençlerin polis ve asker tarafından götürüldüğünü söylese de aileleri onların izini bulamadı. Basın Sendikası’nın başkent Kahire’de düzenlediği sempozyuma katılan kayıp yakınları, ölü ya da diri olduklarına dair bir haber beklediklerini söyledi.

Rabia Meydanı’ndaki gösteriye katılan Sabir Muhammed, polislerin gerçek mermiyle müdahalesinin ardından babasını arayarak dua istemiş. Fakat daha sonra telefonu kapanmış. Akşam saatlerinde ise telefona çıkan kişi, “Telefonu yerde buldum. Oğlunuz hakkında hiçbir şey bilmiyorum.” demiş. Babası; karakollara, hastanelere, cezaevlerine ve morglara gitmiş ama oğlunu bulamamış.

Aynı gün kaybolan Mahmud Ahmed de eşini olaylardan sonra aramış ve “Eve dönüyorum.” demiş. Fakat onun da telefonu kapanmış. Mahmud’un arkadaşları, onun gözaltına alındığını söylese de emniyet müdürlüklerine dilekçe veren eşi, hiçbir sonuç alamadığını söylüyor. Dört çocuk sahibi kadın, eşini aramaya devam ediyor.

Üniversite öğrencisi Abdülhamid’in babası Muhammed Rabia’tü-l Adeviyye olaylarda kaybolan oğlunu arıyor. Arkadaşları, Abdülhamid’in yakalandığını söylemiş. Yanmış ve sahipsiz cesetlere bile tek tek bakan Muhammed, oğlunun akıbetini bilmemenin acısını yaşıyor. Muhammed, “Biz Mısırlı değil miyiz? Çocuklarımızı öldürdüyseniz söyleyin, bari cesetlerini verin bize. Onlar yanlış bir şey yaptılarsa mahkemeye çıkarılmalıydılar. Nerede insan hakları! Çocuklarımızı bize verin, yoksa çıldıracağız.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri