PYD'nin yeni hedefi Bayır-Bucak!

Suriye Türkmen Cephesi eski Başkanı Samir Hafez Suriye'de Kürt devleti kurulma planlarının olduğunu söyledi.

Türkmenlerin yaşadığı Tel Abyad ve diğer bölgelerde, Suriye hava kuvvetleri bombardıman yapıyor, IŞİD oradan çekiliyor, boşalan bölgeye PYD ve Kürt birlikleri yerleşiyor. Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Samir Hafez, Bayır-Bucak'ın PYD'nin yeni hedefi olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye Türkmen Cephesi eski Başkanı Samir Hafez'in yardım talebinde bulunduğunu bu talep üzerine Bayırbucak'a silah gönderdiklerini söylemişti. 

MİT TIRLARI AÇIĞA ÇIKTI SİLAH GELMEZ OLDU

"TIR olayları nedeniyle bize silah gelmez oldu, adamakıllı kendimizi savunacak durumda değiliz, ya teslim olacağız ya göç edeceğiz. Bir devlet kuruluyor kuzeyde, Bayırbucak'a gelirlerse sahil kesimi var böylelikle Kürtler denize de açılacak amaçları bu. PKK'da bunun arkasında, hem Suriye hem de Türkiye için büyük tehlike. 

KÜRTLER DEVLET KURACAK

"Bağımsız Kürt devleti için işaret verildi. IŞİD Kürtlerin önünden çekilecek, onlar da bu oyunun içinde."

TEK KALAN KALEMİZ BAYIRBUCAK!

"Silahlandırmak şarttır, tek kalan kalemiz Bayırbucak. Bu son kaledir, korumamız lazım. Bayırbucak Türkmenlerinin sayısı 375 bin civarında. Orada kalanların bir çoğu ormanda çadırlarda yaşıyor. Bayırbucak'ta göç olursa tamamen elimizden gidecek. Kürtlerden önce IŞİD Bayırbucak'a gelebilir. Bundan korkuyoruz. Kürtlerden önce IŞİD'e karşı hücuma başlayan Türkmenlerdir. Daha önce püskürttük onları."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri