Putin'den New York Times'a Suriye analizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konusunda ABD'yi uyardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki kimyasal silah kullanımıyla ilgili gerginlikte ABD kamuoyuna ve Kongre'ye doğrudan seslenme yönünde büyük bir adım atarak, ülkenin en etkili gazetesi New York Times'a bir makale yazdı. Makalenin başlığı "Rusya'dan bir tedbir çağrısı" olsa da içeriğinde çok sert uyarılar yer alıyor.

Suriye hükümetinin elindeki kimyasal silahların Rusya'nın girişimiyle uluslararası kontrole ve imhaya açılması için çalışmalar sürüyor. Putin, yazıdığı makalede, ABD'nin tek taraflı askeri operasyonunun dünyada düzeni yerle bir edebileceğini ifade etti.

OBAMA'YA SERT MESAJLAR

Putin'in yazısında öne çıkan diğer satır başları ise şöyle:

-Bir saldırı şiddeti artırıp yeni bir terör dalgasının ortaya çıkmasına neden olur.

-Saldırı olması durumunda İran'ın nükleer sorununu ve İsrail-Filistin çatışmasını çözmek adına atılan çok taraflı adımlar boşa gider, Ortadoğu ve kuzey Afrika'da istikrarsızlık daha da büyür.

ULUSLARARASI HUKUK VE DÜZEN BOZULUR

-(Silahların teslim planıyla ilgili) Başkan Obama'nın açıklamalarına bakılırsa ABD bunu askeri operasyona alternatif olarak gördüğü anlaşılıyor. Başkan'ın Suriye konusunda Rusya'yla diyalogu sürdürmeye ilgili olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu umudu canlı tutmak için birlikte çalışmalıyız.

-(Obama'nın salı gecesi yaptığı konuşmadaki "istisnai" rol ifadelerine atıfla) İnsanlara, motivasyonu ne olursa olsun kendilerini istisnai görmeleri için cesaret vermek çok tehlikelidir. Hepimiz farklıyız ama Tanrı'nın desteğini istediğimizde hepimizin eşit yaratıldığını unutmamalıyız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri