Putin’den Jirinovski’ye Sert Uyarı; Rusya’nın Çıkarlarına Ters Konuşmayın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında kabul ettiği aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski’yi tabanında bazı kesimleri memnun etmek için yaptığı açıklamalarla Rusya’nın çıkarlarına zarar v.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında kabul ettiği aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski’yi tabanında bazı kesimleri memnun etmek için yaptığı açıklamalarla Rusya’nın çıkarlarına zarar verdiği uyarısında bulundu.

Rusya’da göçmenlere yönelik yasanın sıkılaştırılması yönünde 23 maddelik bir öneri sunan Jirinovski’ye tepki gösteren Rus lider, “Yasaların göçmenler aleyhine sıkılaştırılmasına gerek yok. Birileri bu ülkenin yasalarına, geleneklerine ve kültürüne saygı göstererek çalışmalarını sürdürmeli…” dedi.

Jirinovski Kafkaslarda nüfusun hızla artmasını engelleyecek, ya da insanların bulundukları kentlerden başkent Moskova’ya göçmelerini sınırlandıracak bir kısım engellerin de olduğu paketi Putin’e takdim etti. Göçmen sorununun partisi için çok önemli bir konu olduğunu kaydeden Putin, göçmen işçilerle ilgili tüm sorumluluğun polis yerine iş verene yüklenmesini istedi. Jirinovski’ye göre iş veren çalışanlarının Rusça dilbilgisi ve Rusya kültürü ile ilgili tüm bilgileri edinmesinden sorumlu olmalı.

Jirinovski’nin önerilerine tepki gösteren Rus lider, “Sizler sanırım 20 yıldan uzun süredir siyasetin içindesiniz. Birçok düşüncenize değer verildi… Ben sizin tabanınızı oluşturan seçmenin bir kısmında konumunuzu güçlendirmek için ülkenin temel çıkarlarına zarar verecek şekilde konuşmamanızı öneriyorum…” dedi.

Son günlerde Rusya’da patlak veren göçmen sorunu ile ilgili televizyonlarda provokatif konuşmalar yapan Jirinovski, Kafkaslarda 2 çocuk sonrası için ceza uygulanmasını, bölgede giriş çıkışların kontrol altına alınmasını önermişti. Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri’nden sert tepki alan Jirinovski, parlamento etik kuruluna da konuşmaları nedeni ile şikayet edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri