Putin, Obama İle Apec Zirvesinde Suriye’yi Görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Bali’de APEC zirvesi çerçevesinde 7 Ekim’de bir araya gelecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Bali’de APEC zirvesi çerçevesinde 7 Ekim’de bir araya gelecek. İkili görüşmede Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesi ve Cenevre’de uluslararası konferans düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar ele alacak.

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ikili görüşme ile ilgili gündem belirlediklerini, öneriyi kendilerinin yaptığını, Amerikan tarafının da olumlu cevap verdiği söyledi.

Uluslararası güvenlik ve sorunların çözümü konusunda işbirliğinin geliştirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Uşakov, ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye krizinin çözümü konusunda sağlanan anlaşma ile ilgili gelişmelerin masaya yatırılacağını vurguladı.

Putin ve Obama’nın Loch Erne ve G20 zirvesi çerçevesinde St. Petersburg’da bir araya geldiklerini hatırlatan Uşakov, “Çok dinamik ve faydalı bir diyalog söz konusu…” dedi.

Putin, dün yaptığı açıklamada, Suriye krizinde askeri çözümü öngören Türkiye, Fransa ve İngiltere’ye Rusya’nın barışçıl çözüm önerisine olumlu yaklaştıkları için teşekkür etmiş, Suriye’de atılan adımlarda ABD Başkanı Barack Obama’nın da kredisi olduğunu söylemişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri