Putin: Kazaklar Çok Çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le Yekaterinburg kentinde bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le Yekaterinburg kentinde bir araya geldi. İkili ticari ilişkilere değinen Putin, Kazakistan’ın Rusya’ya olan ihracatının Rusya’nın Kazakistan’a olan ihracatından daha hızlı arttığını söyledi.

Nazarbayev’e hitaben konuşan Putin, “Dostlarımız çok ve etkin bir şekilde çalışıyor. Birçok proje var. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz son dönemde önemli ölçüde gelişti.” dedi.

Kazakistan’ın Rusya’ya olan ihracatının çok daha hızlı arttığına dikkat çeken Putin, “Geçen yıl Kazakistan’ın ihracatı yüzde 20, Rusya’nın ihracatı yüzde 8,5 arttı. Bu yıl durum biraz değişti. Kazakistan’ın yüzde 20, Rusya’nın ise yüzde 13 arttı. Bu bizi korkutmuyor…” ifadelerini kullandı.

Bu yöndeki gelişmelerin karşılıklı olarak çıkarların dengelenmesine katkı sağladığını vurgulayan Putin, Kazak lideri ülkesinde görmekten memnun olduğunu söyledi.

İki ülke arasında bölgesel işbirliğini geliştirmek için çalışmaların 10 yıl önce başladığını hatırlatan Nazarbayev, “Karşılıklı yatırımlarımız gelişiyor. Gümrük Birliği, Avrasya Ekonomik Topluluğu ve Ekonomik Birlik yönündeki adımlar daha fazla işbirliği fırsatı veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin Rus şirketlerin Kazakistan’da 1 milyar dolar, Kazak şirketlerin de Rusya’da 1,7 milyar dolarlık yatırım yaptığını hatırlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri