Putin, Kalaşnikov’u Ziyaret Etti; Yeni Model Silahları İnceledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ijevsk’te bulunan dünyaca ünlü Kalaşnikov otomatik silahlarının üretildiği fabrikada incelemelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ijevsk’te bulunan dünyaca ünlü Kalaşnikov otomatik silahlarının üretildiği fabrikada incelemelerde bulundu.

“Silah ustaları günü” vesilesi ile sağlık sorunları yaşayan Kalaşnikov marka silahın ustası Mihail Kalaşnikov’u evinde ziyaret eden Putin, kendisine saat hediye etti. Kalaşnikov da Putin’e kendi hayat hikayelerinin de yer aldığı kitaplardan verdi.

Rusya savunma sanayi temsilcileri ile bir toplantı yapan Putin, geçmişte elde edilen başarıların rahat davranmak ya da geriye gidiş için bir gerekçe olmamasını istedi. Dünyanın en çok talep edilen markası olmaya devam edebilmek için çok çalışmak gerektiğine değinen Putin, Rusya’nın efsane silahlarının en yüksek seviyede kalmaya devam edemediğini hatırlattı.

Savunma Bakanlığı ve silah üreticilerine yeni modeller ve askeri teçhizat gelişimi için çalışmalarını en azından iki katına çıkarmalarını isteyen Rusya lideri, Kalaşnikov'’n dünyanın en çok kullanılan silahı olduğunu, bir kısım devlet armalarında bile yer aldığını söyledi.

Rusya hükümeti ordunun modernizasyonu programı çerçevesinde 20 trilyon ruble (640 milyar dolar) bütçe ayırdı. 2015’e kadar ordunun yüzde 30’u ve 2020’ye kadar da yüzde 70’i modern silahlarla donatılmış olacak.

Ekonomik sorunlar yaşayan İjevsk kentindeki Kalaşnikov silah fabrikası yeni konsorsiyumlarla çalışmalarına başladı. Yenilenen tesislerde siparişten sevkiyata kadar tüm üretim süreci gerçekleştirilecek. Modern tasarımla Rusya’nın geleneklerinin yeni modellerde ortaya çıkması bekleniyor. Rus silah üreticileri Kalaşnikov fabrikasında 70’den fazla yeni model için çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri