Putin Güvenlik Konseyi’ni Topladı, Suriye Ve Ukrayna’yı Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ile yaptığı görüşmede Suriye krizi ve Ukrayna’da yaşanan olayları masaya yatırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ile yaptığı görüşmede Suriye krizi ve Ukrayna’da yaşanan olayları masaya yatırdı.

Putin’in danışmanı Dmitri Peskov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Toplantıda Montrö’de devam eden Cenevre-2 görüşmeleri ile ilgili konu müzakere edildi. Katılımcılar Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.” dedi.

Sosyo ekonomik alanda yaşanan gelişmelerin de müzakere edildiğini kaydeden Peskov, 7 Şubat’ta Soçi’de başlayacak Kış Olimpiyatları ile ilgili hazırlıkların da Konsey’de ele alındığını söyledi.

Cenevre 2 görüşmelerinde hükümet ve muhalefet temsilcileri arasında başlayan görüşmeler ertelendi. Ukrayna’da başkent Kiev’in dışında diğer kentlere taşan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirirken, olayların büyümesinden endişe ediliyor.

Putin’in başkanlık yaptığı Güvenlik Konseyi toplantısına Başbakan Dmitri Medvedev, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Duma Başkanı Sergey Narışkin, Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, Dış istihbarat SVR Başkanı Mihail Fradkov, Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Raşid Nurgaliyev ve Güvenlik Konseyi Daimi Üye Boris Grizlov katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri