Putin Din Adamları İle Birlikte Kızıl Meydan’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Birlik Günü” kutlamaları çerçevesinde farklı dinlerin temsilcileri ile Kızıl Meydan’da Vasiliy Kilisesi’nin önünde bulunan 1612’de Polonya’nın işgalinden kurtuluşu sembolize eden Dmitri Pajarski...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Birlik Günü” kutlamaları çerçevesinde farklı dinlerin temsilcileri ile Kızıl Meydan’da Vasiliy Kilisesi’nin önünde bulunan 1612’de Polonya’nın işgalinden kurtuluşu sembolize eden Dmitri Pajarski ve Kozma Minin anıtına karanfil bıraktı.

Rusya Patriği Kirill, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Kuzey Kafkasya Müftüsü İsmail Berdiyev, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi (TSDUM) Başkanı Talgat Taceddin, Rusya Yahudi Cemaati Hahambaşı Berl Lazer ve Rusya Budistlerinin lideri Baş Lama Damya Ayuşev törende yer aldı.

Katolik kilisesi ve diğer Hıristiyan kilise temsilcilerinin yanısıra askeri vatansever kulübü temsilcileri de törene katıldı.

Rusya Devlet Başkanı din adamları ile tokalaşarak kısa sohbetlerde bulundu. Rus lider tüm katılımcılarla ortak fotoğraf çektirdi.

Birlik Günü vesilesi ile düzenlenen resepsiyonda konuşan Putin, ülkesinin ulusal çıkarlarını savunacak güçte olduğunu, hiçbir tehdidin kendilerini hedeflerinden vazgeçiremeyeceğini ifade etti.

Rusya’nın bu yıl zor sorunlarla karşı karşıya kaldığını, ulusal çıkarlarını koruyacak güçte olduğunu kanıtladığını vurgulayan Putin, daha önce defalarca olduğu gibi halkın dayanışma içinde bu sınavları verdiğini belirtti.

Kremlin tarafından 2005’de kutlanmaya başlayan Birlik Günü, 7 Kasım 1917 Bolşevik Devrim’in yerine ikame edilmeye çalışılıyor. Rusya 4 Kasım Birlik Günü’nü 1612’de Polonya’nın işgalinden kurtuluşun yıl dönümünü olarak kutluyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri