Putin Davet Etti, Erdoğan Soçi Kış Olimpiyatları Açılışına Katılabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi Kış Olimpiyatları’nın açılış töreni için tüm ülke liderlerine gönderdiği davetiye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi Kış Olimpiyatları’nın açılış töreni için tüm ülke liderlerine gönderdiği davetiye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştı. Edinilen bilgiye göre henüz karar vermeyen Başbakan Erdoğan’ın 7 Şubat’ta yapılacak açılış törenlerine katılabileceği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in davetine şimdiye kadar 60 ülke liderinden olumlu cevap geldi. Kremlin Danışmanı Yuri Uşakov, Soçi Kış Olimpiaytları açılışı için 60’dan fazla hükümet ya da devlet başkanının katılım için olumlu cevap verdiğini söyledi.

Çin, Japonya ve İtalya liderlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler gibi uluslar arası örgütlerin yöneticileri de Soçi de olacak. Rusya’nın prestij olarak gördüğü açılış merasimine ABD Başkanı Barack Obama katılmıyor. Putin’in açılışta bir konuşma yapması planlanıyor.

Putin, Soçi Kış Olimpiyatları’nın inşaat çalışmalarına yaptıkları katkı nedeni ile Türk müteahhitlere teşekkür etmişti. Türk inşaat şirketlerinin Rusya’da tamamladıkları projelerin toplam değeri 50 milyar doları geçti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri