Putin askeri üs anlaşmalarını onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Tacikistan ve Kırgızistan ile imzalanan askeri üs anlaşmalarını imzaladığı belirtildi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için sıra Tacikistan ve Kırgızistan'da.

Rus lider Putin askeri üs anlaşmaların onaylanmasına ilişkin yasayı imzaladı. Tacikistan ile sözkonusu anlaşma, 5 Ekim 2012 tarihinde Duşanbe'de imzalanmıştı. Duma söz konusu yasayı 19 Nisan 2013'te kabul etmişti. Federasyon Konseyi ise 27 Nisan 2013 tarihinde imzalamıştı.

Anlaşma çerçevesinde Tacikistan'daki Rus askeri üssün bu ülkede kalma süresi 49 yıl uzatıldı. Rus askeri üssü Tacikistan'da 19 yıldır faal durumunda. Rus tarafı, askeri işbirliği kapsamında Tacikistan'a askeri ve özel araç tedarik ediyor.

Orta Asya'nın bir diğer ülkesi Kırgızistan ile Rusya arasındaki askeri üs anlaşması, 20 Eylül 2012 tarihinde Bişkek'te imzalanmıştı.

7 bin Rus askerinin bulunduğu Tacikistan'ın Duşanbe, Kurgantepe ve Kulyab şehirlerindeki Rus askeri üsleri, bu ülkenin sınırları dışındaki en büyük askeri üssü durumunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri