Putin Apec Zirvesi İçin Endonezya’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 7-8 Ekim tarihlerinde Bali’de bu yıl 21’incisi yapılacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için Endonezya’da.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 7-8 Ekim tarihlerinde Bali’de bu yıl 21’incisi yapılacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için Endonezya’da. Putin’in ilk oturumda St. Petersburg’da yapılan G20 zirve sonuçlarını APEC ülke liderleri paylaşması bekleniyor.

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, zirvede bölgesel ekonomiler ve çok boyutlu ortaklıkların artırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Asya-Pasifik bölgesinin sürdürülebilir ekonomik büyüme performansı için alınacak tedbirler de gündemde olacak. Rusya, Avrasya Ekonomik Birliği ve Rusya-Belarus-Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği yapısını bölge ülkelerine tanıtma imkanı bulacak.

Putin’in zirve çerçevesinde Japonya Başbakanı Sinzho Abe, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’le ikili görüşmeler yapması da planlanıyor.

Rusya lideri, bütçe sorunlarını gerekçe göstererek APEC zirvesine katılımı iptal eden ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşme yapamayacak. Putin’in Obama ile Bali’de bir araya gelmesi, Suriye krizinin çözümü ve Cenevre konferansının toplanması ile ilgili karar vermeleri bekleniyordu.

APEC ülkeleri dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ını, gayri safi milli hasılasının yüzde 57’sini ve uluslararası ticaretin de yüzde 48’ini oluşturuyor.

1998’de temelleri atılan APEC’e 21 ülke dahil: Avustralya, Bruney, Vietnam, Hong Kong, Endonezya, Kanada, Çin, Güney Kore, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Filipinler, Peru, Rusya, Sigapur, ABD, Tayland, Tayvan, Şili ve Japonya. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri