Pursaklar’daki Aile Okuluna İlgi Artıyor

Pursaklar Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Aile Okulu seminerlerine olan ilgi her geçen gün artıyor.Aile kavramı, mutlu hayat, sağlıklı iletişim, çocuk eğitimi gibi önemli konuların derinlemesine anlatıldığı...

Pursaklar Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Aile Okulu seminerlerine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Aile kavramı, mutlu hayat, sağlıklı iletişim, çocuk eğitimi gibi önemli konuların derinlemesine anlatıldığı aile okuluna hanımlar büyük ilgi gösteriyor. Kısa süre önce başlayan seminerlere katılan hanımlara aile kavramı, sağlıklı iletişim, çocuk eğitimi, mutlu hayat gibi konularda önemli bilgiler veriliyor. Her hafta cuma günleri Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi ile Nezaket Hanımevi’nde düzenlenen Aile Okulu seminerlerine Nezaket Okulu’nda da başlandı.

Nezaket Okulu’na çocuklarını getiren anneler, boş zamanlarını aile okulundaki seminerlere katılarak geçiriyor.

Aldıkları faydalı bilgilerle hem kendilerine hem de aile bireylerine katkı sunuyor. Bu haftaki programda “Aile bireyleri arasındaki iletişim” konulu seminerde çocukların eğitimi konusu ele alındı. Seminerlerin konuşmacıları, problemlerle karşılaşan çocuklara “önleyici açıklamalar yapmanın, uygun ortam hazırlamanın, sınırları ve kuralları öğretmenin, tutarlı olmak gerektiğinin” anlatılmasının önemine vurgu yapıyor.

Özellikle çocukların takdir edilmesinin çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten uzmanlar, aile içi iletişimde karşılıklı sevgi ve saygıdan taviz verilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri