'Pursaklar Belde Olmaktan Kurtulup Başkent’in En Gözde İlçesi Oldu'

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, göreve geldiği 2004 yılından bugüne hem kültür hem de imar faaliyetleriyle birçok ilke imza attı. Özgün çalışmalarla Pursaklar’ı belde olmaktan kurtarıp Başkent’in en gözde metropol ilçesi...

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, göreve geldiği 2004 yılından bugüne hem kültür hem de imar faaliyetleriyle birçok ilke imza attı. Özgün çalışmalarla Pursaklar’ı belde olmaktan kurtarıp Başkent’in en gözde metropol ilçesi haline getirdi.

İlk olarak Pursaklar’ın alt yapısına neşter atan Çetin, kültürel faaliyetlere yoğunluk vererek ilçede şehirlilik kültürü oluşturdu. Eğitimden spora, kültürden sanat, imardan güvenliğe birçok konuda etkili kararlara imza atan Başkan Çetin, yaptığı yatırımlarla Pursaklar’a çağ atlattı. Selçuk Çetin, ilçeyi kapalı pazarlarla tanıştırarak hijyen ve güvenli gıda tüketimini sağladı. Selçuklu ve Türk mimarisine Pursaklar’da hayat verip, ilçenin siluetini değiştirdi.

Dede Torun Evleri, Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koşuyor Spor Müsabakası, Nezaket Okulları, Erdemli Gençlik Merkezleri, Nezaket Hanım Evleri ile kuşaklar arası bağı güçlendirip, birlik beraberlik kültürünü aşıladı.

Uluslararası Şehircilik Çalıştayları ile şehirlerin geleceğine kafa yorup, birçok belediyeye örnek oldu. Türkiye’nin ilk Şehir Kitapları Kütüphanesini kurarak, şehirlerin kimliğini ve zenginliğini Pursaklar’da topladı. Kültür merkezleri, düğün salonları, hamam, sağlık merkezleri, cenaze hizmetleri, şehir gezileri, sinema, tiyatro kampanyaları, Ramazan etkinlikleri ile ilçenin önemli ihtiyaçlarını karşıladı.

Her yıl 25 bin öğrenciye ücretsiz kırtasiye dağıtarak, cezaevleri aydınlanıyor kitap kampanyası düzenleyerek, okuma bayramları yaparak eğitimde ilçeye çığır açtırdı. hoş geldin küçük hemşehrim ve sünnet çocuklarını ziyaret projeleri ile her yıl binlerce aileyi tek tek ziyaret edip, hemşehrileriyle olan diyaloğunu geliştirdi, onların sevgisini kazandı. Tebessüm çarşısı ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü, evde hasta bakım projesiyle hastaların umudu oldu.

Ankara Kedisi Güzellik Yarışması ile nesli kaybolmaya yüz tutmuş ve Ankara’nın simgesi olan kedilere sahip çıktı. Bunu dünyaya tanıttı. Pursaklar’ı yeşille tanıştıran Çetin, ilçede kişi başına düşen yeşil alan oranını 8,2 metrekareye çıkarttı. Ankara’nın en genç ve gözde ilçesi olan Pursaklar, Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in özgün projeleriyle geleceğe yürüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri