Pul sergisine yoğun ilgi

PTT genel Müdürlüğü ve Türkiye Filateli Dernekleri tarafından PTTnin kuruluşunun yıldönümü dolayısı ile açılan pul sergisi, büyük küçük herkesten yoğun ilgi görüyor
Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü  ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu’nun (TFDF) işbirliğiyle 17 Ekim’de açılan Konya Milli Pul Sergisi büyük küçük herkesten yoğun ilgi görüyor. Sergide 93 koleksiyonerin ve PTT’nin 500’e yakın panoda koleksiyonları sergileniyor. Konya’da geniş çaplı alanda ilk sergi olan Milli Pul Sergisi aynı zamanda çocuklara yönelik tiyatro, Hacivat Karagöz oyunları ve çeşitli yarışmalarla çocukların kültürel alanda bilgilenmesini sağlıyor. Milli Pul Sergisinde, kişisel pul hizmetiyle insanların üzerinde kendi fotoğraflarının bulunduğu posta pulu hizmeti de veriliyor.
Milli Pul Sergisi’nin açılmasına, Konya’da Filateli Derneği’nin kurulmasının zemin hazırladığını söyleyen filateli uzmanı ve sergi görevlisi Mahmut Mert,”İlk milli pul sergisi 1965 yılında Ankara yapıldı. Daha sonraları İstanbul, İzmir, Antalya gibi Filateli Derneği’nin bulunduğu illerimizde açılmaya başladı. Sergi, Konya’da da halkın ziyaretine açıldı” dedi. Yurt dışından sergi için Konya ya gelenlerin olduğunu belirten Mahmut Mert, “Konya’da geniş çaplı alanda ilk pul sergisinin Milli Pul Sergisidir. Sergi, insanların bu kadar çok koleksiyonu bir arada görmelerine imkan sağladı” dedi. Posta pulunun bir nevi bağımsızlık sembolü olarak nitelendirildiğini dile getiren Mert, “İlk posta pulu İngiltere’de 1840 yılında basıldı. Pulun çıkış amacı ise postanın ücretlendirilmesidir. Bizde ise ilk posta pulu Osmanlılar Döneminde 1865 yılında basılmıştır” diye konuştu.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri