PTT çalışanları risk altında!

Pandemi sürecinde bile bütün riskleri göze alarak, fedakârca çalışmak zorunda kalan PTT çalışanları, bir an önce aşılanmak istiyor.

PTT çalışanları, Covid-19 aşısından öncelikli olarak yararlanmak istiyor. Salgında gerek kargo dağıtımı gerekse de  ofislerde yüz yüze çalıştığını belirten PTT çalışanları, “Aşı sırasında öncelikli gruba alınmak bizim de hakkımız” diyor. PTT çalışanlarına koruyucu tedbirlerin yeterince sağlanmadığı ve gerekli tedbirlerin de istenen düzeyde olmadığı biliniyor. Ayrıca Türkiye genelindeki on binlerce PTT çalışanı önceki gün sosyal medya üzerinden bir araya gelerek, “Aşıda öncelik istiyoruz” paylaşımları yaptı. Bu paylaşımlarla bir farkındalık oluşturmak istendi. 

PTT ÇALIŞANLARI İVEDİLİKLE AŞILANMALI 

POSTDER Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy, “PTT çalışanlarına aşı öncelikle yapılmalıdır” dedi. Arısoy, PTT çalışanlarının  salgında gerek kargo ve posta dağıtımı gerekse de merkezde ve şubelerde yüz yüze çalıştığını belirterek aşı sırasında öncelikli gruba alınmasını  istedi. PTT çalışanlarının risk grubunda olmasına rağmen aşıda öncelik sırasına alınmadığına dikkat çeken Arısoy, “Covid-19 salgınının Türkiye'de yayılmaya başladığı 11 Mart 2020 tarihinden itibaren etkisini artıran Covid-19 virüsünün ciddiye alınması gerektiği konusunda işyerlerinde tedbirler alınması, özellikle de dağıtımda  ve iş yerlerinde  çalışan personelin ivedilikle zaman kaybetmeden aşılanması gerekir. Konyamızda (PTT şubelerinin Otogar ve Karatay PTT şubeleri açık)  Covid-19'dan dolayı  kapanmasının zorunlu olduğu ve  yaklaşık 100'un üzerinde personelin rahatsız olduğu düşünülürse aşının ne derece önemi ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu. 

AŞI ÖNCELİĞİ İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILMALI

ARISOY, aylar geçmesine, PTT çalışanlarının da yüksek risk grubunda olmasına rağmen aşıda öncelik sırasına alınmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Posta çalışanlarının hala aşılanması gerekenler içinde ismi yok. PTT yönetiminin, PTT STK’larının  ivedilikle aşılanması konusunda çalışanları için bir an önce girişimde bulunması şarttır. Salgın koşullarında özveri ile görevini yapan PTT çalışanları; taşıdıkları kargolarla, postalarla, adli tebligatlarla, sosyal yardımlarla, emekli maaşlarıyla, engelli vatandaşlarımıza götürdükleri maaşlar ile PTT merkezlerinde çalışan gişe personelleri ile aşılanmayı hak etmişlerdir. Binlerce vatandaşımıza hizmet eden PTT çalışanları  bir an evvel aşılanmalıdır.           PTT yönetimi, gerekli girişimlerde bulunarak çalışanları hastalik  günlerinde aşı sorununu çözerek tüm çalışanlarını mutlu etmelidir. Görevini aksatmadan risk alarak her daim vatandaşımıza  hizmet eden tüm PTT çalışanları öncelikli olarak aşılanmayı hak ediyor.” 

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri