Psikolojik danışmanlar teknolojik bağımlılığın zararlarını tiyatroyla anlatıyor

Trabzon'da teknolojik bağımlılıkla mücadele için yazdıkları skeçleri sahneleyen psikolojik danışmanlar, ebeveynleri hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Ümmühan Pekbüyük, farklı ilçelerdeki okullarda görevli 16 psikolojik danışman ile geçen yıl "Bu Sahne Aynı Biz" adlı tiyatro topluluğunu oluşturdu.

Tiyatro ekibi, teknolojik aletlere bağımlılıkta çocuklarla ailelerin yaşadığı sorunlar ile okulda öğrencilerin karşılaştıkları akran zorbalığına ilişkin yazdıkları 4 skeci, geçen yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde seyirciyle buluşturdu.

Gösterilerini bu yıl Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sahneleyen ekip, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilçelere de gitmeyi planlıyor.

Ümmühan Pekbüyük, AA muhabirine, aile eğitimlerine farklı bir bakış açısı getirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek okulda gözlemledikleri sorunları tiyatro sahnesine taşıdıklarını söyledi.

Psikolojik danışmanların hiçbirinin tiyatro konusunda uzman olmadığına işaret eden Pekbüyük, "Ama çok keyifli oldu. Arkadaşların içinden başka cevherler çıktı. Çok daha yetenekli arkadaşlarımızın olduğunu gördük. Metinleri kendimiz yazık, kendimiz oynuyoruz. Trabzon Devlet Tiyatrosunda geçtiğimiz yıl iki kez sahne aldık, 800 izleyiciye skeçlerimizi sunduk." dedi.

Pekbüyük, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun'un verdiği destekle ilçelerde de skeçlerini sahneleyeceklerini belirterek hazırladıkları karekodu (QR kodu) sahne aldıkları salonun kapısına astıklarını, izleyicilerin uygulamayı kullanarak oyun sonrası görüşlerini kendileriyle paylaştığını anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri