PS4'ün tanıtım tarihi ile ilgili söylentiler yeniden dorukta

Elektronik devi Sony’nin Playstation hesabından gönderilen bir tweet heyecan yarattı. “Geleceği görün” cümlesiyle beraber verilen linke tıklandığında yönlendirilen sayfada 20 Şubat için kayıt yapılması isteniyor.

Sony yeni bir ürünün tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda detaylı bilgi paylaşmadı ancak Reuters’in ulaştığı bir şirket sözcüsü “Playstation faaliyetleri hakkında konuşacağız” dedi.
       


PS4 konsoluna ilişkin söylentiler uzun zamandan beri devam ediyor. Şirketin PS2 konsolunu üretmeyi durdurması da yeni nesil oyun konsolunun habercisi olarak algılanmıştı.

Xbox da geliyor

Oyun konsolu piyasasında Sony’nin en büyük rakiplerinden Nintendo, yeni nesil Wii U isimli konsolu yılbaşında piyasaya sürerek avantaj sağladı. Microsoft’un da oyun konsolu Xbox’ı hazirandaki Elektronik Eğlenceler Fuarı’nda tanıtması bekleniyor. 

PS3, ilk kez 2006 kasımda Japonya’da piyasaya girmiş, Avrupa pazarında 2007’de ulaşmıştı. Sony bugüne kadar yaklaşık 70 milyon PS3 satarak hayal kırıklığına uğradı. Tüketicilerin akıllı telefon ve tablet üzerinden daha ucuza oyun oynayabilme olanağı bulmaları da oyun konsollarına olan talebi azalttı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri