Provokasyona gelmeyin!

Kayseri'de izne çıkan sivil kıyafetli askerlere yönelik yapılan saldırının ardından artan provokasyonlara karşı Konya Milletvekilleri vatandaşları uyararak, sağduyulu ve sakin davranmaya davet etti.

Cumartesi günü çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne Erciyes Üniversitesi önünde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 14 asker şehit olurken, aralarında sivillerin de bulunduğu 56 kişi yaralandı. Olayın ardından birçok şehirde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına saldırıldı, teröre lanet yürüyüşleri yapıldı.  HDP Ümraniye ilçe binasına saldıran gruba müdahale etmek isteyen polis Numan Şeref Datlı, binanın çatısından düşerek şehit oldu. Sosyal medyada üzerinden de kışkırtıcı ve halkı birbirine düşürecek paylaşımlar yapıldı. Saldırı ile ilgili hala oldukça provokatif paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşları oyuna gelmemeleri konusunda uyaran Konya Milletvekilleri, “Bunların amacı bizi birbirimize düşürmek, devletimiz gerekeni yapacak” dedi.

İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK İSTİYORLAR

15 Temmuz askeri darbe girişimi gecesi istediklerini alamayanların, amacına ulaşmak için terör saldırısı düzenlediğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu,  “Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar” dedi. Batılı güçlerin ekonomi ile oynayarak Türkiye'yi zora sokmaya çalıştıklarını söyleyen Baloğlu, “Sabırlı olmak lazım. Vatandaşımız; devletine, hükümetine, askerine, polisine ve istihbaratına güvenmelidir. Terör örgütleri, güzel ülkemize karşı asimetrik bir mücadele sergiliyor. Kolay süreçler geçirmiyoruz. Devlet aklı ve zihniyeti ile hareket etmekte fayda var. Yakalım yıkalım anlayışı, hiçbirimize fayda sağlamaz. Bunlar birliğimizi zedeleyecek ve çok tehlikeli olan işlerdir. Bu provokasyonları özel yetiştirilmiş hainler de yapabilir. Bu tutumda olanları emniyete bildirin” şeklinde konuştu.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, vatandaşların her zamankinden daha çok birbirine kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Siyasi kaygıların bir kenara bırakılıp, devlete yardımcı olunmasını öncelikli amaç olarak gören Kalaycı, “Hedef, Türkiye. 15 Temmuz hani darbe girişiminde amacına ulaşamayanlar, her koldan saldırıyor. PKK, IŞİD ve diğer terör örgütleri saldırılarını artırdı. Tarihte ne badireler atlattık, bu zor günleri de Allah'ın yardımı ile geride bırakacağız. Bu saldırıların arkası gelebilir. Hiçbir kardeşimiz tahriklere kapılmasın. Şehitlerimiz, yaralılarımız oldukça yüreklerimiz yanıyor. Ama gün sakin ve sağ duyulu olma günüdür. İç savaş çıkarmak istiyorlar. Hepimiz kardeşiz” dedi.

AMAÇLARI HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK

Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında yaşanan eylemlerin, açık şekilde milleti birbirine düşürmek olduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da terör örgütlerinin iç savaş çıkarmak istediğini vurguladı. “Vatandaşlarımızın bu eylemlere karşı duyarlı olmasını ve olaylara karışmamasını istiyoruz” diyen Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asayişi temin etmek zorunda olan devlettir. Terörün ve şiddetin her türlüsünün karşısındayız. Devlete olan inancımız bu noktada tam. Siyasi kaygıları ve gerginlik siyasetini bir kenara bırakmalıyız. Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni kardeşlerimiz birbirine düşürülmek isteniyor. Oyuna gelmemeliyiz.  Oyuna gelirsek Allah korusun Suriye'den kötü oluruz. Bu konuda bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve her bir vatandaşımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Zaman sorumluluk alma zamanıdır. Halkımız sağ duyulu davranışları ile sorumluluğunu yerine getirecektir. Terör saldırıları; Emperyalist emellerin ve Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'un birer parçasıdır. Milli güçler biraraya gelmelidir. Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'den başlanılmalıdır. Büyük travmalar yaşadığımız doğru. Uyanık olmalıyız.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri