Provokasyona gelmeyin

Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya'daki Suriyeli gerilimine yönelik, "Provakasyonlara karşı dikkatli olun. Çakallar puslu havayı sever. Ortalığı karıştırmak isteyenler var" dedi

Birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle organize edilen Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı başladı. Novotel'de gerçekleştirilen kurultaya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Ahmet Sorgun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, çok sayıda basın mensubu ve akademiyen katıldı. Kurultayda medya ve gündemdeki konular hakkında önemli mesajlar verildi.

ÇAKALLAR PUSLU HAVAYI SEVER

Kurultayın açılış bölümünde söz alan ve Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya'da patlak veren Suriyeli gerilimi ile ilgili halkı uyardı. Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya kucak açtığını dile getiren Kurtulmuş, "Birçok ülkede sığınmacılar noktasında çifte standart var. Türkiye'de çifte standart yok. 2011 yılından beri sığınmacılara kapılarımızı açtık. Milletimiz sığınmacıları bağrına bastı. Ekmeğini, okulunu paylaştı.  Milletimizi tebrik ediyorum. Şu an Konya'da 70 binden fazla Suriyeli var. İstanbul'da 500, Şanlıurfa ve Gaziantep'te 350 şer binden fazla sığınmacı var.  Bu topraklar insanlığın son adasıdır. Zaman zaman provakatif eylemlere rastlıyoruz. En son örneğini Beyşehir'de gördük. Aman ha, sakın ha milletimiz provokasyona gelmesin. Çakallar puslu havayı sever" diye konuştu.

BİRİLERİ ÇATIŞMAYI BESLİYOR

Medya ve turizm konusunda da konuşan Kurtulmuş, medyada tarafsızlığın pek mümkün olmadığını, medyanın ve herkesin savaşı değil, barışı esas alan bir yaklaşımla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Çatışmayla sorunların çözülemeyeceğini belirten Kurtulmuş, "Çatışmayı değil, uzlaşıyı seçmeliyiz. Çatışma en kolay ve en ilkel yöntemdir. Komşulara bir bakın. Arap Baharı, kışa döndü. Irak, Suriye, Libya ve Afganistan'da çatışmayı birileri besliyor. Birçok ülkede insanlar açlıkla boğuşuyor. Ancak o ülkelerdeki örgütlerin ellerinde pahalı ölüm makinaları var. Suriye ise örgütler konfederasyonuna dönüştü. Ülkede 450 bin kişi can verdi. Dünyanın en güzel şehirleri yerle bir oldu. Suriye üzerinden bölgesel bir savaş da çıkabilir" açıklamasında bulundu.

TURİZM İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya'nın önemli bir şehir olduğunu, şehrin ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu, kültür ve inanç turizminin ilişkileri, kardeşliği ve dostluğu güçlendirdiğini ifade etti. Konya'nın medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir il olduğuna dikkat çeken Akyürek, "Şehrimizde son günlerde üzücü hadiseler cereyan ediyor. Yanlış yönlendirmeler yapılıyor. Suriyeliler gündem oldu. Elim hadise bizi üzdü. Gençler arasında çıkan kavgada iki kişi öldü. Ensar-muhacir kardeşliğini korumalıyız. İnanıyorum sıkıntılı günler yakında son bulur" sözlerini kullandı.

ÜLKEMİZİ KUŞATMAK İSTEYENLER VAR

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da, "Bu program Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Yerel medyanın talepleri var. Türksat uydu fiyatları çok yüksek. Fiyatlandırmalar bir de dolar üzerinden yapılıyor. Fiyatların Türk Lirası üzerinden belirlenmesini ve fiyatların aşağıya çekilmesini istiyoruz. Kamu spotlarından yerel medyanın da yararlanmasını talep ediyorlar" şeklinde konuştu. Programda söz alan Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, "Türkiye'yi turizm üzerinden zor durumda bırakmak isteyenler var. Ülkemizi kuşatmak istiyorlar. Bu millet bu tür oyunlara izin vermez" açıklamasında bulundu.

KORSANLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya da, "İslam dünyasının ve Ortadoğu'nun bu dönem Mevlana'nın öğretilerine daha çok ihtiyacı var. Medya ise terör olaylarında sorumlu davranmalı. Olayları sunuş tarzı önemli. Dehşet boyutta yapılan bir yayın terör eylemlerini amacına ulaştırıyor. Bu amaca hizmet etmemek lazım. Batılı ülkeler de ifade özgürlüğü noktasında Türkiye'yi eleştiriyor. Ülkemizde bin 700 tane televizyon ve radyo var. Çoğulculuk var. Korsan yayıncılıkla mücade ise devam ediyor" ifadelerini kullandı. Kurultayın açılış programında Vali Yakup Canbolat ve Prof. Dr. Yasin Aktay da konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından programa ara verildi. Kurultay, sunum ve panellerle devam etti. 17 Temmuz'a kadar devam edecek kurultayın ikinci ayağı ise Karaman'da gerçekleştirilecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri