Provakatif paylaşımlara dikkat edilmeli

Türk ordusu, Afrin'de başarılı ve amansız mücadelesini sürdürürken; küresel terör örgütleri boş durmuyor.

Sosyal medya üzerinden yurt içi ve yurt dışı kaynaklı kullanıcılar, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden paylaşımlarda bulunuyor. Harekât devam ederken, sosyal medya üzerinden operasyona ilişkin paylaşımlarından ötürü kimi kullanıcılar hakkında gözaltı ve soruşturma kararı veriliyor. Terör propagandası yapan ve nefret paylaşımlarında bulunan sosyal medya kullanıcıları, tespit edilerek; gözaltına alınıyor. Konu ile ilgili önemli mesajlar veren Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, "Kasıtlı paylaşımlar, artış gösterecek. Uyanık olmamız lazım" şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA HER GÖRDÜĞÜNÜZE İNANMAYIN

Vatandaşlar arasında ayrımcılığa sebebiyet verecek mesaj ve paylaşımlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Başkan Değirmenci, sosyal medya üzerinde yer alan bilgilerin ciddiye alınmamasının altını çizdi. "Birliğimize ve kardeşliğimize kasıt eden mesajları da paylaşım yolu ile yaygınlaştırmamalıyız" diyen Değirmenci, "Terörle mücadele içindeyiz. Emperyalizme karşı diriliş ve diriliş halindeyiz.  Teyit ettirilmeyen bilgiler, haberler, videolar ve mesajlar şiddetle teyite muhtaçtır.  Operasyona farklı anlamlar yükleyerek, terörizmi öven ve nefret suçu işleyenler siber@egm.gov.tr adresine bildirilmelidir" açıklamalarında bulundu.

YURT DIŞINDAN SAHTE HESAPLAR PAYLAŞIM YAPIYOR

Ülkemizin kendi hukukunu korumaya çalıştığı zamanlarda örgütsel şekilde baskı altına alınmaya çalışıldığını aktaran Değirmenci, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ortadoğu barışını sağlamaya çalıştığımızda da bu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Kasıtlı paylaşımlar, internet üzerinden servis ediliyor. Paylaşımlarda genellikle yurt dışı kaynaklı oluyor. Ayrıca örgütsel bir şekilde faaliyet gösteriyorlar. Robotik hesaplarla, sahte materyaller üretiliyor. Sosyal medyayı doğru kullanmak lazım. Sosyal medyada zehir değil, panzehir olabilmeyi başarmalıyız. Yalan haberlerle, paylaşımlarla örgütsel yapılara destek verilmemelidir. Dezenformasyona kendimizi kapalı tutmalıyız."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri