Protokol Bayram Ziyaretlerinde Bulundu

Valilik tarafından organize edilen resmi bayramlaşma töreni, bu yıl trafiğe kapalı Güres Caddesi'nde bir kafede yapıldı.Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ev sahipliği yaptığı kutlama törenine AK Parti milletvekilleri Afif demirkıran, Osman...

Valilik tarafından organize edilen resmi bayramlaşma töreni, bu yıl trafiğe kapalı Güres Caddesi'nde bir kafede yapıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ev sahipliği yaptığı kutlama törenine AK Parti milletvekilleri Afif demirkıran, Osman Ören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Belediye Başkanvekili Zekeriya Çığır, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Cemal Acar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İslam, Siirt TSO Başkanvekili Fuat Özgür Çalapkulu yanı sıra daire müdürleri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda dernek ve vakıf yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Siirtlilerin bayramını kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, bu yıl ilk defa halkla birlikte mübarek Kurban Bayramı'nın kutlandığını belirterek, "Bayramlar, birlik ve beraberliğin, sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin ve dayanışmanın en üst düzeyde hissedildiği özel günlerdir. Bayramın tüm insanlığa barışa ve huzura vesile olmasını dilerim." dedi. Okunan duanın ardından, Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri, bayrama katılan vatandaşlarla bayramlaştı.

YEZİDİLERE VE SURİYELİLERE BAYRAM ZİYARETİ

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve protokol üyelerinden oluşan heyet, Yezidilerin bulunduğu Duderan kampını ve Marmara Yatılı Bölge Okulu'na yerleştirilen Suriyelileri ziyaret etti.

İlk olarak Yezidileri ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz, kampa yerleştirilen misafirlerimizin kayıt işlemlerinin devam ettiğini belirterek, sağlık konusunda gelen taleplerin giderileceğini belitti. Yezidi çocuklara oyuncak, bayram harçlığı ve çeşitli hediyeler verildi.

Vali Tutulmaz, buradaki ziyaretin ardından Marmara YİBO'da kalan Suriyelileri de ziyaret ederek, sohbet etti. Suriyelilerin bayramlarını kutlayan Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri çocuklara oyuncak ve bayram harçlığı dağıttı.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE HASTALAR ZİYARET EDİLDİ

Bayram ziyaretlerine Vali Mustafa Tutulmaz, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Yeni Siirt Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret ederek sürdürdü. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde vatandaşları ziyaret ederek, bayramlarını kutlayan Vali Tutulmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın’dan bilgi aldı.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, Siirt Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, bayramlarını kutladı. Hastane servislerini tek tek ziyaret eden, Vali Tutulmaz, yatan hastalarla ilgili hastane yönetiminden bilgi aldı.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ UNUTULMADI

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, şehit ve gazi ailelerini kontlarında ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Tutulmaz, Garnizon Komutanı ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve diğer kurum müdürleri ile birlikte Mehmet Ayten ve Hanife Timurtaş adlı şehit ailelerini konutlarında ziyaret etti. Vali Tutulmaz, beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri şehit ailelerinin efradına dağıtarak, şehit ve gazi çocuklarına bayram harçlığı verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri