Protez Ayaklı Eşeğe Maden İşletmecisi Sahip Çıktı

Mersin’in Silifke ilçesinde resim öğretmeni Gülsüm Sağlam'ın yolda bularak protez bacak taktırdığı ve 'Prenses' adını verdiği eşeği bir maden işletmecisi sahiplendi.     Silifke'de yaşayan resim öğretmeni Gülsüm...

Mersin’in Silifke ilçesinde resim öğretmeni Gülsüm Sağlam'ın yolda bularak protez bacak taktırdığı ve 'Prenses' adını verdiği eşeği bir maden işletmecisi sahiplendi.

    Silifke'de yaşayan resim öğretmeni Gülsüm Sağlam, yolda bulduğu yaralı eşeğin tedavisini yaptırdıktan sonra kent ortasındaki evinin bahçesinde daha fazla bakamayacağını belirterek hayvanseverlerden yardım istemişti. Haberin basında yer almasından sonra Sağlam ile iletişime geçen Medmar Madencilik İşletme Müdürü Muhsin Bingöl, eşeğe sahip çıkarak çiftliğine götürüp ömür boyu bakımını üstlendi. Mermer sahası içinde İlyas Korkmaz'dan kiralanan çiftlikte bakıma alınan eşek, artık daha güvende.

    Aynı firmanın muhasebe müdürü Hasan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, eşeğin ömür boyu bakımını üstlendiklerini belirtti. Çetinkaya, "İşletme müdürümüz Muhsin Bingöl'ün talimatıyla ayağı protezli ve bakıma muhtaç eşeği çitliğimize getirdik. Burada kendisine ait bir ağıl yapma çalışmalarına başladık. Eşeğin ömür boyu bakımını üstlendik. Artık 'Prenses' bizimle birlikte rahat ve sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürecek." dedi.

    Eşeğin bakımı konusunda görevlendirilen bakıcısı İlyas Korkmaz ise eşeğin ayaklarının zaman zaman kanadığını, bu nedenle protezi bazen çıkartmak zorunda kaldıklarını belirtti. Veterinerlerin söylediğine göre eşeğin ayak tırnaklarının çıkma ihtimali bulunduğunu kaydeden Korkmaz, kısa zaman içinde sağlığına kavuşması beklenen eşeğin artık sıcak bir yuvası olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri