Protestolar Sonuç Verdi, Mültecilere Kupon Yerine Nakit Verilecek.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti Uyum Bakanlığı önünde, oturma eylemi yapan mültecilerin protestoları sonuç verdi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti Uyum Bakanlığı önünde, oturma eylemi yapan mültecilerin protestoları sonuç verdi. Bakanlık mültecilerin taleplerinin Ocak 2014 de karşılanacağını, yardımları artık kupon olarak değil, nakit para olarak alabileceklerini açıkladı.

Baden-Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart’ta Main-Tauber Bölgesi mülteci kamplarından gelen bir grup mülteci, eyalet Uyum Bakanlığı’nın önünde kamplarının ve yaşamlarının iyileştirilmesi için oturma eylemi yapmıştı. Yaptıkları eylemler sonuç verdi.

Baden-Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, yazılı bir açıklama yaparak, mültecilerin taleplerinin, 2014 Ocak ayına kadar karşılanacağını bildirdi. Yazılı açıklamada, Uyum Bakanlığı’ndan bir temsilcinin, Main-Tauber Bölgesi mülteci kampını ziyaret ederek yerinde inceleme yaptığı ve mültecilere yardımların 1 Ocak 2014 yılından itibaren kupon olarak değil nakit olarak verileceği açıklandı.

Öney açıklamasında, “Bu görüşmeyi ve sonucunu selamlıyorum. Bundan son derece memnuniyet duyuyorum. Bir bölge daha, mültecilerin kendilerinin yemek planlarına karar verecekleri imkanı sağlayacak.’’ dedi.

Açıklamada, geçtiğimiz hafta, eyalet meclisinde, bakanlar kurulunun gündemine gelen ve görüşülmeye başlanan mülteci yasasında yapılacak değişikliklere de atıfta bulunularak yeni yasanın eyaletteki mültecilerin Almanca kurslarına gidebileceklerine, konaklama konusunda kendilerine söz ve haklar getirileceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada Öney federal hükümete de seslenerek mültecilerin iş gücüne kazandırılması için çalışmalar yapılmasını istedi. Öney ayrıca bakanlığın önünde oturma eylemi yaparak, protesto gösterilerinde bulunan mültecilere de seslenerek, “Ben eylem yapan protestocuların yanına gittim. Güneşin altında eylem yapmaları kendilerine ciddi derecede zarar verebilir. Uzattığımız eli tutup, bugüne kadar barışçıl bir şekilde, sürdürdükleri gösterileri en kısa sonlandırmalarını umuyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri