Proje yeni ufuklar açacak

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen “Yaratıcı Düşünce” projesinin yaygınlaştırma eğitim çalıştayı gerçekleştirildi.

Ramada Otel'de düzenlenen çalıştaya; Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Uzmanı Halil İbrahim Kınalı,  Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Mut, Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emel Tosun Akmeşe ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca çalıştay 2 gün boyunca devam edecek.

KÖPRÜ OLUYORUZ

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Uzmanı Halil İbrahim Kınalı, ihtiyaç doğrultusunda çeşitli meslek kursları, genel bilgi kursları ve sosyal kültürel kurslar açtıklarını dile getirdi. Kınalı, yürüttükleri proje ile kişilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırdıklarını da aktardı. Değişime açık, demokratik ve yenilikçi olduklarını söyleyen Kınalı, “Projemiz, farklı düşünce modellerini ön plana çıkaracak. Bireyler öğrendikleri yöntemler ile iş sahasında, problem çözmede, kendilerini gerçekleştirmede kullanmaları için uygun ve yeterli şartlara ulaşmalarına köprü olmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

SABRI ÖĞRETİYORUZ

Özgün düşüncelerin, eğitime yeni ufuklar açtığını dile getiren Kınalı, “Deneyimlere açık olmayı gerektiren yaratıcılık yeni yolların var olabileceği düşüncesini  taşıyarak, sorunlara, bilgi eksikliğine, uyumsuzluğa karşı sabırlı olmaya ve her yeniliğin altında yaratıcı bir zekanın var olduğunu göstermektedir” diye konuştu. Kınalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Projemizin gerekçesi yetişkinlere uygulanan farklı öğrenme ve yöntem ve tekniklerini gözlemlemek.”

HALK EĞİTİM GEREKLİ

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Mut da şunları belirtti: “Günümüz dünyası, küresel bir halde. Finans sermayesi, rekabet, ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki teknoloijiler tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu etkenler, yetişkin eğitimi üzerinde de kendini göstermektedir.Teknolojinin  emek, istihdam, eğitim hakkı ve okur yazarlık üzerindeki etkileri de dikkat çekiyor. Eğitimin hayat boyu sürmesi ve günlük yaşamımızın her alanında karşılaştığımız sorunların azalması, halk eğitim ile mümkündür. Projeyi bu amaç ile yürütüyoruz.

İDRİS BAKAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri