Proje Belirlendi, Marina Port Yapım İçin Destek Bekliyor

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Sefa Noyaner, Marina Port projesinin Adana için çok önemli olduğunu söyleyerek destek istedi. AGİD Yönetim Kurulu üyeleri Tamer Gülcan ve Enver Yılmaz ile birlikte bir otelde basının karşısına...

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Sefa Noyaner, Marina Port projesinin Adana için çok önemli olduğunu söyleyerek destek istedi.

AGİD Yönetim Kurulu üyeleri Tamer Gülcan ve Enver Yılmaz ile birlikte bir otelde basının karşısına çıkan Sefa Noyaner, proje hakkında bilgi verdi. SO Mimarlık’ın hazırladığı projenin Özdemir Sabancı Bulvarı’ndan başlayıp Yelken İhtisas Kulübü’nde son bulacağını ifade eden Noyaner, “Menderes Adası çevresinde 8 şeklinde yüzen adaların içinde bulunduğu bir proje yapıldı. Tramvay sisteminin de yer alacağı projede Sevgi Adası başta olmak üzere çevre düzenlemeleri de yapılacak. Menderes Adası’nın kuzeyinde yer alacak kısımda yüzme kısımları bulunurken, güney tarafındaki kısımda ise su sporları bölümü yer alıyor.” dedi. Adana’dan Mersin Marina’ya her hafta sonu 5 bin aracın gittiğini vurgulayan Noyaner, projede İtalya’daki Como Gölü’nün örnek alındığını anlattı. Seyhan Baraj Gölü’nün Como Gölü’nden 3 kat daha büyük olduğunun altını çizen Noyaner, proje içerisinde teknelerin bağlandığı marina, kafe, restoran gibi komplekslerin de yer aldığını dile getirdi. Projenin tamamıyla çevreci olduğunu anlatan Noyaner, beton kullanılmayacağını, tamamen tahta iskeletler düşünüldüğünü vurguladı. Projenin uygulamaya geçilmesi noktasında yerel belediyeler, DSİ ve valilik nezdinde görüşmeler yaptıklarını söyleyen Noyaner, projenin başlamaya hazır olduğunu ifade etti. Proje ile ayda 160 bin misafiri hedeflediklerini belirten Noyaner, yatırımcılardan, kamu kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden destek istedi.

Noyaner’in ardından AGİD Yönetim Kurulu üyeleri Tamer Gülcan ile Enver Yılmaz söz alarak proje ile ilgili teknik ve koordinasyonla ilgili bilgi verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri