Profesyonel Çobanlar Geliyor

Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeleriyle dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi’nin girişimiyle sertifikalı hayvan bakıcılığı kursu açılıyor.

Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeleriyle dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi’nin girişimiyle sertifikalı hayvan bakıcılığı kursu açılıyor. Süt hayvancılığı için büyük önem taşıyan bakıcılık konusunda İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tire Kaymakamlığı, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tire Süt Kooperatifi’nin ortaklığıyla örnek bir çalışmaya imza atıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, projenin süt hayvancılığın geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Hedefimiz, hayvan bakıcılarını eğitip hayvan hastalıklarını en aza indirerek, süt verimini ve kalitesini daha da arttırmak.” dedi.

Küçük Menderes Nehri havzasında çiftinin başlıca geçim kaynağının süt hayvancılığı olduğunu vurgulayan Eskiyörük, “Bölgede süt hayvancılığının hızlı gelişmesiyle verimlilik açısından Avrupa standartlarını yakaladık. Öte yandan yüksek verimli hayvan ırkları, dengeli beslenme ve daha titiz bakım istiyor. Aksi takdirde hayvanlarda büyük sağlık problemleri yaşanıyor. Bu noktada hayvan bakıcılarının, hayvan sağlığı ve beslenmesi konusunda iyi eğitim almış olması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Hayvan bakıcılığının bir meslek haline gelmesiyle yeni istihdam imkanı da sağlanacağına dikkat çekerek, “Avrupa’da hayvan bakıcılığı, ziraat mühendisi gibi eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılan bir meslek ancak ülkemizde bir meslek olarak gelişemedi. Geliri yüksek ve keyifli bir iş olan bakıcılığı özendirerek, yeni bir istihdam fırsatı sağlayacağız. Aynı zamanda bölgede hayvan sağlığını kontrol altına alarak, verimliliği daha da arttırıp üreticinin gelirinin artmasını sağlayacağız.” dedi. Kursta teorik ve pratik bilgilerin birlikte verileceğini söyleyen Mahmut Eskiyörük hayvan beslenmesi, sağlığı, sağım ve hijyen gibi konuların, uzmanlar tarafından hızlı öğrenme teknikleri kullanılarak aktarılacağını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri