Prof. Dr. Sönmez: Gelecek Hafta Ameliyatlarıma Devem Edeceğim

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez sağlığına kavuştu. Saldırıya ve sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sönmez, "Bu hafta polikliniğimde olacağım. Gelecek hafta da...

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez sağlığına kavuştu. Saldırıya ve sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Sönmez, "Bu hafta polikliniğimde olacağım. Gelecek hafta da ameliyatlarıma devam edeceğim." dedi. Sönmez, görüntülere yansıyan kendisine atılan tekmeye de dikkat çekerek, "Bana atılan 2 kurşun canımı yakmadı ama üniversite öğrencisinin gelip bana tekme atması çok canımı yaktı." şeklinde konuştu.

Memorial Şişli Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Uzman Dr. Ergun Şenel katıldı. Hafif aksadığı görülen Prof. Dr. Sönmez, "Duygusal olursam kusura bakmayın." diye sözlerine başladı ve olayı anlattı. Zaman zaman duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan Sönmez, "Sarıkamış şehitlerini anma törenimizin bu yıl 100. yılı olması dolayısıyla görkemli bir şekilde Erzurum AKUT ekibi ile 19-24 tarihleri arasında 29. Tümen'in Sarıkamış'a yürüdüğü Topyolu üzerinde 33 katılımcı 27 özel harekat görevlisi ile çok başarılı bir şekilde tamamladık. Ziyaretimizin son gününü Sarıkamış şehitlerine ayırdık. Sarıkamş Meydanı'na anlamını veremediğim, saat 10.45 sıralarında menfur bir saldırıya uğradım. Özel hiç bir husumetim olmayan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından atılan 4 kurşunun 2'sinin vücuduma isabeti ile hayati şekilde yaralandım." ifadelerini kullandı.

Olay yerinde kendisine yardım edenlere teşekkür eden Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: " Hayatımı saldırganı kısa sürede etkisiz hale getiren 3 AKUT elemanına, hemen olay yerinde bana müdahale eden 3 değerli meslektaşıma, Sarıkamış Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Hastanesi'ndeki değerli meslektaşlarıma borçluyum. Olay sırasında ve sonrasında beni hiç yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, çalıştığım hastanenin tüm personeline teşekkür ederim."

'2 KURŞUN DEĞİL, TEKME CANIMI YAKTI'

Olayın Mobese görüntülerinin Youtube'ye yansıdığını kaydeden Sönmez, bir üniversite öğrencisinin kendisine attığı tekmeye dikkat çekti. Sönmez, şunları söyledi: "Yaşadığım olay tıbben bir mucizedir. Bu mucizeye yaptığım iyiliklerin, kurtardığım hayatların vesile olduğunu söylüyorlar. Bence bu olay şehit ve şühedanın himmeti ile gerçekleşmiştir. Olay adliyeye intikal etmiştir. Biz de sonucunu sabırla bekliyoruz. Bu kadar büyük bir felaketi atlatarak beni hastalarıma bağışlayan yüce tanrıya binlerce kez teşekkür ediyorum. Olay anında müdahale eden 3 AKUT elemanına ve 3 meslektaşıma ömür boyu minnet duyacağım. Ameliyatlarıma ara vermeden devam edeceğim. Sarıkamış şehitleirne hizmette hiç kusur yapmadan devam edeceğim. Bugün Mobese görüntüleri Youtube'ye düştü. Bana atılan 2 kurşun canımı acıtmadı ama kendini bilmez, Kafkas Üniversitesi ikinci sınıfında okuyan bir arkeoloji öğrencisinin gelip bana tekme atması çok canımı acıttı. Bu hafta polikliniğime gideceğim, önümüzdeki hafta da ameliyatlarıma devam edeceğim."

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı ile aralarında husumet olduğu konusuna da Sönmez, Belediye Başkanı'nın anma töreninde halay çekmesinin basında yer aldığına, partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini aday göstermediğine dikkat çekerek, " Ortada kaybedilmiş bi seçim var. Sayın Genel Başkan Aday göstermedi, bunu benim yaptığımı düşünmüştür. Bu olay tamamen kişisel husumettir. Gelecek 3 kamera görüntüsü daha var. Onlar da geldiği zaman hepiniz izleyeceksiniz." açıklamasında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri