Prof. Dr. Sencer İmer'in vefatı sevenlerini üzdü

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocaya da danışmanlık yapan Uluslararası İlişkiler uzmanı Prof. Dr. Sencer İmer, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda tedavi gören İmer'in vefatı sevenlerini üzdü

Türkiye'nin yakından tanıdığı Prof. Dr. Sencer İmer, vefat etti. Birleşmiş Milletler (BM) Uzmanı olarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’de müşavirlik yapmanın yanı sıra; merhum Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Bülent Ecevit’e de danışmanlık yapan İmer'in vefatı sevenlerini üzdü. İmer, yaklaşık 1 aydır hastanede tedavi görüyordu. Sencer İmer ’in cenaze namazı, 8 Ocak Cumartesi günü öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe camiinde kılınarak Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecek.

TEKDER ÇALIŞMALARINA HER ZAMAN KATKI SAĞLADI

Sencer İmer’in vefatı dolayısı ile gazetemize açıklamalarda bulunan Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Konya Şube Başkanı İsmail Bulut, şunları kaydetti: “Erbakan Hocamızın Danışmanlarından Konyalı hemşerimiz, Milli Kalkınma Savunucusu, Prof. Dr. Sencer İmer hocamızın vefat haberi bizleri de üzmüştür. Öncelikle kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum. ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ hadisi şerifinden hareketle dünya üzerindeki birçok bilim insanıyla fikri çalışmalar ortaya koymuştur. Kendi öz değerlerini Merkeze alarak bunları sentezlemiş ve ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına akademik çalışmalar yapan bir bilim insanı idi. Kendisi liyakate çok önem veren ve liyakat sahibi gençlerin yetişmesi noktasında herhangi bir maddi karşılık beklemeden samimiyetle gayret eden örnek aldığımız bir büyüğümüzdü. Kendi alanı olan metalürji ve çelik endüstrisi alanında çok ciddi çalışmalar yapmış, Türkiye Demir ve Çelik işletmeleri genel müdürü iken Çelik fabrikalarının kapanmaması noktasında varını yoğunu ortaya koyarak mücadele etmiş, o günkü hükümetlere bu işin ne denli önemli olduğunu anlatmak için çaba göstermiştir. TEKDER çalışmalarımızda birçok programımızda bize hiçbir karşılık beklemeden katkı sunan, çok sayıda öğrencinin yetişmesine vesile olan, alanında kıymetli eserlere imza atan değerli hocamız Prof. Dr. Sencer İmer’e tekrar Allah’tan rahmet, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum.”

SENCER İMER KİMDİR?

Sencer İmer, 1942 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Tam adı Celalettin Sencer İmer olan profesör, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara'da tamamladı, sonra devlet bursu ile üniversite eğitimi için 1960 yılında Berlin'e gitti. Berlin Teknik Üniversitesin’ den 1965 yılında Metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1968 yılında doktorasını tamamlayan İmer, 1973'de Berlin Teknik Üniversitesinde Metalurji alanında doçent oldu. 2004 yılında profesör oldu. 1973-1982 yılları arasında Berlin Teknik Üniversitesinde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yapan Sencer İmer, 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı. Asil-çelik ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde, 1989-1992 yıllarında Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1992'den beri Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyordu. Ayrıca Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinde Türkiye Ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri veriyordu. 1995'den beri Kardemir kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk-Alman mesleki eğitim vakfı Meksa'nın kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. İmer, birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibiydi. 2009-2013 yılları arasında Aksaray Üniversitesi İİBF dekanı olarak görev alan İmer, Anka Enstitüsünde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyordu. Sencer İmer, evli ve 3 çocuk babasıydı.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri