Prof. Dr. Orhan Gökce iddialara cevap verdi

Son günlerde hakkındaki mobbing iddiaları ve 28 Şubat sürecindeki tavırları ile gündem olan Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Gökce, hakkındaki iddialara bir basın açıklaması ile cevap verdi

DARBECİLERİN YANINDA YER ALDI İDDİASI

Mobbing iddialarına “Hak-hukuk ihlal ediliyor diyenlerin tek bir amacı var; o da Bölüm Başkanı ve Bölüm öğretim üyelerini kendi yakınlarına, daha açıkçası çocuğuna hukuka aykırı olarak doktora programı için İstanbul’a gitmesine izin vermeye zorlamak” diyen Prof. Gökce, 28 Şubat sürecinde darbecilere destek olduğu yönündeki iddalara ise cevap vermedi. Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısı ile Prof. Dr. Orhan Gökce’nin öğretim üyelerine mobbing uyguladığını ve Gökce’nin 28 şubat sürecinde darbecilerin yanında bir tavır sergilediğini ifade etmişti.

JÜRİDE BEN VE EŞİM YOK

Prof. Dr. Orhan Gökce yayınladığı açıklamada, “Son günlerde Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı olarak şahsıma, eşime ve bölüm öğretim üyelerine yönelik hak ve hukuku hiçe sayan, tamamen husumet dolu bir yaklaşımla Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin ve İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal tarafından itibarsızlaştırma kampanyası başlatılmıştır” diyerek, şu ifadelere yer verdi: “Amaçları, ulvi kavramların arkasına saklanarak, bölümde hukuka aykırı taleplerinin karşılanmasını sağlamaktır. Başka bir ifadeyle, yasa ve yönetmelikler dışında imtiyazlı muamele edilmesini sağlamak, paralel nüfuz alanları oluşturmaktır. Hak-hukuk ihlal ediliyor diyenlerin tek bir amacı var; o da Bölüm Başkanı ve Bölüm öğretim üyelerini kendi yakınlarına, daha açıkçası çocuğuna hukuka aykırı olarak doktora programı için İstanbul’a gitmesine izin vermeye zorlamak. Bunu sağlamak için doktora sınavlarında başarısız olan iki araştırma görevlisini de araçsallaştırmaktadırlar. Bunlardan biri dava açmış ve yerel mahkeme üniversiteyi haklı bulmuştur. Diğeri de dava açmamış ve dava süresi dolmuştur. Eğer hak-hukuk ihlali iddiası olan varsa, bunun yolu yaygara koparmak, hakaret etmek, iftira atmak, Bölüm Başkanı üzerinde baskı oluşturarak hak-hukuk tanımaz isteklerine meşruluk kazandırmaya çabalamak değil,konuyu adli mercilere intikal ettirerek hukuki süreci başlatmaktır. Bu iddialarını ispat için yüce Türk adaletinden niçin kaçındıkları da merak konusudur? Ayrıca bu kişilerin danışmanı ben değilimdir ve sınav jürisinde de ne ben ne de eşim vardır. Sınav jürisinde ülkemizin Selçuk Üniversitesi kadar saygın olan üniversitelerinden alanında tanınmış uzman saygın bilim insanları vardır.

“NEÜ REKTÖR YARDIMCISININ İŞİ” DEDİ

“Tüm bu işlerin perde gerisinde, geçmişte FETÖ’cü dediği ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ iltisağı ve bağlantısı nedeniyle meslekten ihraç edilen birine oy verip Bölüm Başkanı olarak atanmasını sağladıktan sonra (bu kişi hakkında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da hemen adli mercilere FETÖ’cü diye ihbarda bulunmuştur) Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı konumunda olan şahıs vardır” diyen Gökce, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Amacı, geçmişte hayata geçirdiği bu eylem ve davranışını gizlemek, bölümdeki FETÖ’cülere verdiği desteğin açığa çıkmasını engellemektir. Bunun için de her türlü yola başvurmakta, kullanabileceği her vesileyi kullanmaktan geri durmamaktadır. Bu şahıs ile ilgili de hukuki işlem tarafımızdan başlatılmış, konu yüce Türk yargısına intikal ettirilmiştir. Aynı şekilde, Kurumum, eşim ve şahsım ile ilgili yaptıkları paylaşımlar ve kişilik haklarımı, mesleki saygınlığımı, toplumsal itibarımı zedelemeye yönelik başlatılan kampanyayla ilgili olarak Şenol Metin ve Hasan Hüseyin Uysal hakkında da her türlü hukuki haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız. Unutulmamalıdır ki; Orhan Gökce, özel yaşamını ve otuz yıllık akademik hayatını hak ve hukuk temelli yaşamaktadır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (30)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri