Prof. Dr. Leblebicioğlu: Yenilebilir Enerji İçin Yeni Politikalar Geliştirilmeli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dünyada enerji ihtiyacının giderek arttığını belirtti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dünyada enerji ihtiyacının giderek arttığını belirtti. Prof. Dr. Leblebicioğlu yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları arayışının devam etmesi ve yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

        OMÜ Mühendislik Fakültesi ve Isı Bilimi ve Tekniği Derneği'nin ortaklaşa olarak düzenlediği 19. Ulusal Isı Bilimi Kongresi akademisyenlerin yoğun katılımıyla başladı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye; OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler ve öğretim üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Durmuş emeği geçen kurum, kuruluş ve tüzel kişiye teşekkür ederek kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Türkoğlu, 1976 yılında kurulan derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Türkoğlu, "Birincisini 1977 yılında gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve kuruluşlardan araştırmaları ve uygulamacıları bir araya getiren önemli organizasyonlar haline gelmiştir. Bu kongrelere ilave olarak yayınladığımız ısı bilimi ve tekniği dergisi ile de ısı bilimi ve tekniği alanında faaliyet gösteren araştırmacı ve uygulayıcılar arasındaki iletişim ve bilgi paylaşımına katkıda bulunuyoruz." dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ise fakülte ve yapılan araştırmalar hakkında bilgi verdi. Yazıcı, "19. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi’nin Samsun’da yapılması çok yerinde bir karardır. Bu kongrenin Kurtuluş Savaşımızın başladığı 19 Mayıs’ın şehri olan Samsun’da yapılması bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Bu organizasyonun üniversitemizde yapılmasını sağlayan, destek veren herkese ve kongre Düzenleme Kurulu üyelerine huzurunuzda teşekkür ederim." diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da "Isı kongresinin Samsun’da olması mutluluk verici. Isı kayıplarını önlemek adına çalışmalar yapmalıyız. Bina sahiplerini teşvik etmeliyiz. Siz bilim adamları olarak yaptığınız araştırmalar ve çalışmalarla önümüzü açmalısınız.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. LEBLEBİCİOĞLU: YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN YENİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ

Dünyada enerji ihtiyacının giderek arttığını söyleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları arayışının devam etmesi ve yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda da OMÜ olarak özellikle enerji alanındaki çalışmalara öncelikle destek verildiğini söyleyen Prof. Leblebicioğlu, "Üniversite kampüsümüzde de kendi enerji kaynaklarımızı oluşturmak için rüzgâr ve ısı enerjisi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Üniversite-sanayi işbirliğinde mühendislik fakülteleri öncü rol oynamaktadır. Biz de bu öncü rolün bilinciyle 'Teknopark ve İleri Teknoloji Araştırma Merkezi'nin kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Ayrıca, fakültemizin laboratuvarlarında da gerekli iyileştirmeler yapılmıştır. Kongrede emeği geçenleri kutluyor, başarılı geçmesini diliyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kongre programı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Akaç'ın, 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları Bugünü ve Yarını' konulu sunumuyla devam etti.

Kongre 3 gün boyunca Mühendislik Fakültesi'nde devam edecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri