‘Prof. Dr. Güngör önemli izler bıraktı’

HİSDER’in (Hikmet İlim ve Sanat Derneği) Konya Muharip Gaziler Derneği binasında düzenlediği ‘Pazartesi Toplantıları’nda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, ‘Prof. Dr. Erol Güngör’ hakkında konuştu.

40 yıl önce Selçuk Üniversitesi rektörlüğü görevini yaparken 45 yaşında vefat eden Prof. Dr. Erol Güngör’ü anlatan Prof. Dr. Aydın, “1938 Kırşehir doğumlu Erol Güngör, tasavvuf kökenli bir aileden gelmektedir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültes'nde bir süre okuduktan sonra Mümtaz Tarhan'ın teşvikiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne geçti ve burada Felsefe Bölümü'nü bitirdi. Psikoloji, felsefe, sosyoloji, din alanlarında düşünce üreten disiplinler arası birleştirici bir düşünürdü” dedi.

Güngör’ün ‘milliyetçi’ olduğunu dile getiren Aydın, “Hocanın Konya’ya atanmasında 2. Ordu Komutanlığında görevli olan abisi Tuğgeneral Hidayet Güngör’ün rolü olmuştur. Ekibiyle geldiği üniversitede Sosyoloji Bölüm başkanlığını da yürüttü. 1982 yılında asistan olarak Sosyoloji Bölümüne başvurum kabul edildi. Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olduğum için din sosyolojisi alanında Erol Hoca’nın isteğiyle çalışmalara başladım. 8 ay gibi kısa bir süre Selçuk Üniversitesinde rektörlük yapmasına rağmen Konya halkının üzerinde silinmeyen izler bırakmıştır” diye konuştu.

HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu tarafından Prof. Mustafa Aydın’a plaket takdim edildi.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri