Prof. Buyruk, 'C.ü Vakıf Batıyor' Söylentilerine Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, 50 bin nüfuslu bir üniversite olarak yeni dönemde 12 bin yeni öğrenci geleceğini, kampüsü buna göre hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. 'Vakıf batıyor' şeklinde dedikodu...

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, 50 bin nüfuslu bir üniversite olarak yeni dönemde 12 bin yeni öğrenci geleceğini, kampüsü buna göre hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. 'Vakıf batıyor' şeklinde dedikodu çıkarılmasına tepki gösteren Buyruk, yazın kafeler çalışmadığı için para sıkıntısı yaşadıklarını ancak buna rağmen maaşları zamanında ödediklerini söyledi. Ertan Buyruk, eylül ayında bin 400 kişilik yeni bir yurt açılacağını, gelen her öğrenciden yüzde 4 oranında pay alacaklarını anlattı.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, düzenlediği toplantıda vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Buyruk, vakıf bünyesinde faaliyet gösteren bir kafede düzenlediği basın toplantısında, vakfın çok büyük sermayelerle yönetilmediğine dikkat çekti. “Vakıfta bireysel kararlar yerine kurul kararlarıyla iş yapıldığına işaret eden Genel Sekreter Buyruk, “Otel ve okul yapımı gerekse arsa tahsisi hususlarında kesinlikle bizim bireysel karar alma yetkimiz yok.” şeklinde konuştu.

Vakıf olarak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından son 3 yıllık süreçte denetimden geçtiklerini, bunun yanında özel bir mali müşavirlik firması tarafından da denetlendiklerini aktaran Buyruk, gayri resmi hiçbir işlemin tespit edilemediğini dile getirdi. 'Vakıf batıyor' şeklinde bir dedikodu gündeme getirildiğini aktaran Genel Sekreter Prof. Dr. Buyruk, şöyle devam etti: “Vakıf batmaz, gelir gider dengesi yerindedir. Yaz döneminde para sıkıntısı çekiyoruz. Ödemeleri biraz öteliyoruz. Birkaç kafe ve kantin dışında diğerleri çalışmadığı halde maaşları bir gün aksatmadık, hatta bayramda bir hafta önceden ödedik. O halde hani vakıf batmıştı. Mert iseler gelsinler, internet çıktı, mertlik bozuldu. Korkak insanlara cesaret verdi. Kapımız açık, desin desinler ki şurada illegal bir şey var. Hemen açalım, saydamız, gösterelim. Kimsenin arkasından vurmadık şimdiye kadar.”

Yeni dönemde 12 bin öğrenci geleceğini, buna göre ekiplerin tüm güçleriyle çalıştığını belirten Prof. Buyruk, “Kantin ve kafelerimiz güzelleşiyor. Personellerimiz bu konuda eğitiliyor. Yurtlarımız açılıyor. Öğrencilerimiz geldiğinde güvenli bir şekilde kampüste vakit geçirebilecekler.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri