Prof. Aksu: Antalya’da Kruvaziyer Turizmi Geliştirilmeli

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, Antalya’da kruvaziyer turizmin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, Antalya’da kruvaziyer turizmin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

        Skal’ın temmuz ayı toplantısı Antalya Belek’te bir otelde yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Dekan Prof. Dr. Akın Aksu, kruvaziyer turizmi hakkında bilgi verdi. Kruvaziyer gemilerinin sahip oldukları kapasite ve sundukları imkanlar açısından adeta yüzen büyük turizm işletmeleri konumunda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akın Aksu, "Günümüzde kruvaziyer gemileri adeta 'temalı parklar' gibi hizmet vermektedirler. Büyükler ve küçükler için eğlenceler, tiyatro gösterileri, şovlar, canlı orkestralar, casino hizmetleri ve alışveriş imkanları sunulmaktadır." şeklinde konuştu.

        Aksu, kruvaziyer turizminde en hızlı büyüyen segmentlerin çocuklu ve çok jenerasyonlu aileler olduğunu belirtti. Bu bilgiler ışığında genel olarak Türkiye’de özel olarak ise Antalya’da kruvaziyer turizminin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aksu, "Dünyada ve Avrupada söz sahibi olan destinasyonlarla kıyaslama yapılabilir. Kruvaziyer yolcularının sıklıkla tercih ettikleri arkeolojik ve turistik yerler ve projelerle ilgili bilgiler, yönlendirmeler ve özel broşürlerin basımı yapılabilir." dedi.

        Türkiye’de seyahat eden gemilerin önceleri sadece Kuşadası’na uğradığını kaydeden Aksu, son yıllarda özellikle İstanbul, İzmir, Marmaris, Bodrum, Alanya, Antalya ve Çanakkale’de de kruvaziyer turizmi anlamında yoğunluk yaşandığını belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri