Potanın şampiyonu Pertevniyal

Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası Konya’da tamamlandı. Final maçında MGspor’u yenen Pertevniyal Türkiye Şampiyonu oldu. Trabzon’da yapılan Genç Kızlar Türkiye şampiyonasında ise Fenerbahçe şampiyon oldu

Basketbol Federasyonu 2014 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan ve  Konya’da gerçekleştirilen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon unvanını koruyan ekip Pertevniyal oldu. Geçen yılın da şampiyonu olan Pertevniyal, finalde MG’yi 76-70 yenerek bir kez daha kupaya uzandı.Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın da üçüncüsü, Maliye Milli Piyango’yu 100-61 mağlup eden Galatasaray oldu. Şampiyonada sıralama şu şekilde oluştu: 1.Pertevniyal S.K.,2.Mg S.K., 3.Galatasaray S.K., 4. Maliye Milli Piyango S.K., 5.Bandırma Kırmızı S.K.,  6. Fenerbahçe Ülker S.K., 7. Turgut Özal Üniversitesi S.K.,  8. Darüşşafaka S.K.,  9. Yeşilyurt S.K., 10. Pınar Karşıyaka S.K., 11. Çankaya Üniversitesi S.K., 12. SocarPetkim S.K., 13. Final Gençlik S.K,14. Trabzonspor Basketbol S.K., 15. Manisa Vestel S.K., 16. İzmir B.Ş.B. S.K.

KIZLARDA ŞAMPİYON  FENERBAHÇE

Trabzon’da düzenlenen Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda kupaya uzanan takım Fenerbahçe oldu. Final maçında Adana Botaş’ı 61-52 mağlup eden 2013 yılının şampiyonu Fenerbahçe, mutlu sona ulaştı ve unvanını korudu. Sarı Lacivertli oyunculara şampiyonluk kupasını Kadın Basketbolundan Sorumlu TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat takdim etti.

BU ŞAMPİYONA PROVA OLDU

İl Temsilcisi Berk Torun Gençler Türkiye Şampiyonasının Temmuz ayı sonunda Konya’da yapılacak olan U18 Avrupa Basketbol Şampiyonasının bir provası niteliği taşıdığını söyledi. Torun, “  Basketbol adına güzel bir organizasyonu Konya’da hep birlikte yaşadık. Bu şampiyonanın ardından Konya Uluslararası alanda bir basketbol organizasyonuna ev sahipliği yapacak. U18 Gençler Avrupa Şampiyonası Temmuz ayı sonunda Konya’da yapılacak ve 11 ülkenin milli takımı Konya’ya gelecek. Bu şampiyona öncesi yaptığımız Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası bir nevi bu büyük organizasyonun provası şeklinde oldu. Şampiyon olan Pertevniyal takımını tebrik ediyorum ” diye konuştu.                               

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri