Potada şenlik başladı

7. Basketbol Minikler Şenliği başladı. Turnuvaya 32 ilden toplam 64 takım katılıyor


Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Ülker’in sponsorluğunda 7.’si düzenlenen “Ülker Minikler Basketbol Şenliği” Konya’da başladı. Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısına Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu, Yıldız Holding Kurumsal Sponsorluk Müdürü Mehmet Uçan, Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Türkiye Basketbol Federasyonu Pazarlama Direktörü Güldal Tütüncü ve çok sayıda davetli katıldı.
Yıldız Holding Kurumsal Sponsorluk Müdürü Mehmet Uçan Ülker Minikler Şenliği kapsamında 5 bine yakın çocuğu sporla buluşturduklarını belirterek, “Amacımız sporcu yetiştirmenin ötesinde çocuklarımıza sportmenliği, rakibe saygıyı, centilmenliği, paylaşmayı öğretmek. Sporcu olmasalar da iyi birer seyirci, yönetici, hakem ve sporsever olmalarını sağlamaktır” dedi. Minikler Basketbol Şenliği’nin yanı sıra futbol aracılığıyla da çeşitli organizasyonlarla çocuklara ulaştıklarını kaydeden Uçan, bu organizasyonlar sayesinde son 3 yılda 40 bine yakın çocuğu sporla buluşturduklarını belirtti.
Hedeflerinin bir yıl içerisinde bu sayıyı 100 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Mehmet Uçan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediğimiz ücretsiz sinema gösterimi ile son iki yılda 250 bin çocuğumuza ulaştık. Onların mutlu bir bayram geçirmelerini amaçladık. Yaptığımız tüm çalışmalarda Türkiye genelinde yaygın olarak uygulayabileceğimiz projeleri tercih ediyoruz. Bundan sonra destekleyeceğimiz projeler de benzer ölçütlerde olacak” şeklinde konuştu. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker amaçlarının çocuklara kazanmanın veya kaybetmenin olmadığı, dostluğun ve fair play’in ağır bastığı eğlenceli bir geçirmenin olduğunu söyledi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Pazarlama Direktörü Güldal Tütüncü Ülker Minikler Basketbol Şenliği bundan sonraki yıllarda da çocukların basketbol ile tanışması ve sevmesi için en önemli organizasyonlardan bir olacağını belirtti. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise Konya’da basketbolun çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Konya bulunan 30 bin lisanslı sporcuların yüzde 10’unu basketbolcular oluşturuyor. Basketbol benim hayatımda büyük ivmeler kazandırdı. Hayatım boyunca sporu spor ve sağlık için yapılmasını ilke edindim. Bu basketbol turnuvasının bir şenlik havasında geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri