Potada kural değişti

Basketbol Federasyonu, Basketbol 2. Liginde kural değişikliğine giderek 2 yabancı oyuncunun aynı anda sahada oynayabileceğini açıkladı

Basketbol Federasyonu, Basketbol 2. Ligi’nde kural değişikliğine giderek 2 yabancı oyuncunun aynı anda sahada oynayabileceğini açıkladı. Ayrıca ligler için son başvuru tarihinin 16 Temmuz olduğu belirtildi

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda sözleşmeli ligler; Beko Basketbol Ligi, TKBL ve TKB2L için 16 Temmuz Pazartesi günü son başvuru tarihi olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvurularını yapmayan kulüplerin yerine sıradaki takımlar davet edilecek. Öte yandan Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlara göre yabancı kuralının 1+1 şeklinde uygulandığı Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde kural değişikliğine gidilerek, iki yabancının aynı anda sahada olabileceği şeklinde düzenlendi.

Buna ek olarak Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 34 haftalık normal sezonun ardından son üç sıradaki takımlar bir alt kümede mücadele edecekler. Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi Final Grubu'nda ilk üç sırayı alan takımlar ise 2. Lig’e yükselecekler. Toplantıda ayrıca 14-16 Eylül tarihlerinde Kayseri’de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Lİgi play-out karşılaşmaları oynanması kararlaştırıldı. Ayrıca 2011-2012 sezonuna ait liglerin de tescil edildiği Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Beşiktaş Milangaz ile Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi 6. maçıyla ilgili yapılan itiraz da reddedildi.

Lig’de mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ise yeni sezon çalışmalarına devam ediyor. Yapılan genel kurul sonunda yeniden başkanlığa seçilen Yunus Derebağ ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Yunus Derebağ yönetimin bazı iş adamları ile önümüzdeki günlerde takviye edileceğini söyleyerek “Bu sezon artık şansızlığa son vermek istiyoruz. Başta Sayın valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Selçuk Üniversitesi Rektörümüz ve Selçuklu Belediye Başkanımızın bize sağlayacağı destekler ile yeniden şampiyonluğa motive olarak kolları sıvıyoruz. Konya bu sezon basketbolda huzurlu mutlu ve sonunda gülen bir sezon yaşayacağız” dedi.

Sezona teknik adam sorununu Aziz Bekir ile anlaşarak başladı. Yeni sezona daha iyi bir takımla ve daha iyi bir yapılanma ile girmek isteyen Selçuk Üniversitesi, kongre sonrasında ise transfer için kollarını sıvayacak. İlk olarak iç transfer masaya yatırılacak, ardından dış transfere ağırlık verilecek. Alınan bilgiye göre sarı-mavili yöneticilerin ilk olarak iç transfer konusunu masaya yatıracakları öğrenildi. İçte kalması istenilen oyuncularla tek tek görüşülecek ve anlaşma olması halinde sözleşme yenilenecek. Temsilcimiz, iç transferin tamamlanmasıyla birlikte dış transfere yönelecek. 3 sezondur Beko Basketbol Ligini kıl payı kaçıran Torku Selçuk Üniversitespor’da yeni sezona umutla bakılıyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri